Ve Tiyatro Festivali

DDT'nin düzenlediği 13. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Neşe, Dert, Aşk" oyunuyla başladı

Ve Tiyatro Festivali

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Diyarbakır Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali", Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "Neşe, Dert, Aşk" oyunuyla başladı.

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, festivalin açılışı amacıyla DDT Orhan Asena Sahnesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yılki festivalin temasının "Neşeyle hüznü harmanlayan ustalar Diyarbakır'da" olduğunu söyledi.

Tiyatronun barış ve kardeşlik duygusunu pekiştirdiğini belirten Birecik, tiyatronun zamana sığmayan, dile dökülmeyen kadim dostluğu ve kardeşliği pekiştirmek için gayret gösterdiğini bildirdi. Birecik, şöyle devam etti:

"Bu gayret, salonları dolduran siz değerli seyircilerimizde karşılığını bulur çünkü tüm bu emek birbirimizi daha iyi anlayalım, birbirimize destek olalım diye verilir. Neşet Ertaş, Orhan Veli, Haldun Taner, Aziz Nesin ve Sadık Şendil gibi unutulmaz yazarların bizi anlatan, bize söyleyen ve bizden yana söyleyen sözleri, bu yıl salonlarda çınlayacak."

TİYATRO FESTİVALİ

DDT Müdürü Fatih Yurdakul ise Diyarbakırlıların tiyatroya büyük ilgi gösterdiğini aktardı.

Festivalde, Ankara, İzmir, İstanbul ve Konya Devlet Tiyatroları, seçkin eserlerini tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

DDT sahnesinde gerçekleştirilecek olan festivalde Devlet Tiyatrosunun 4 farklı bölgesi, 5 farklı oyunla 10 temsil verecek. Yurt içinden çeşitli profesyoneller tarafından eğitim amaçlı atölye çalışmaları da festival programı içinde uygulanacak.

Festival programı çerçevesinde, Ankara Devlet Tiyatrosunun "Neşe, Dert, Aşk", İzmir Devlet Tiyatrosunun "Çiçu", İstanbul Devlet Tiyatrosunun "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı", İzmir Devlet Tiyatrosunun "Bir Garip Orhan Veli", Konya Devlet Tiyatrosunun "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı oyunları ile Natia Gaganitze'nin piyano resitali, Orhan Asena Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Festival, 14 Nisan'a kadar sürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz