Ve üst geçit yapıldı!

Diyarbakır-Siverek karayolu üzerinde inşa edilen köprülü kavşaklarda üst geçit olmadığı için sık sık yaşanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına ilişkin haberler ses getirdi. Huzurevleri Cami köşesindeki kavşağa üst geçit yapıldı. Vatandaşlar üst geçiti kullanarak, yolun karşısına geçiyorlar.

Ve üst geçit yapıldı!

Bir süre önce Karayolları 9. Bölge müdürlüğü tarafından, Diyarbakır-Siverek karayolu üzerinde inşa etmeye başlanan köprülü kavşaklar şehir trafiğini rahatlatırken, üst ve alt geçitlerin olmayışı nedeniyle sık sık kazaların meydana gelmesi ise kaçınılmaz hale geldi.

Vatandaşların yolun karşısına geçmek için hızlı trafik akışı içerisinde "ölümüne" yolu kullanmaları bir çok ölümlü ve yaralamalı kazaya neden olunca, "Kaç can bir üst geçit eder" haberleri yetkilileri harekete geçirdi.

ÜST GEÇİT YAPILDI

Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Semtindeki Camii Köşesi kavşağında üstgeçit yapıldı. Vatandaşlar artık, NİNOVA iş merkezinin üst bölgesine yapılan üst geçici kullanarak, yolun karşısına geçiyorlar.

Üstgeçitin yapılmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes alırken, bazı yayaların köprüyü kullanmaması dikkat çekti. Bunun üzerine önceki günden buyana ekipler, "tel örgü" çekmeye başlayınca yayalar zorunlu olarak üst geçidi kullanmaya başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz