(Video) 5 polis açığa alındı

Diyarbakır’da 14 yaşındaki çocuğu darp ettikleri gerekçesiyle, biri komiser 5 polis gözaltına alınıp meslekten uzaklaştırılırken, adli ve idari soruşturmaya ise başlandı.

(Video) 5 polis açığa alındı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, Nevruz etkinliklerinin yapıldığı günde 14 yaşında bir erkek çocuğun darp edilerek hastalık olması nedeniyle 4 polis memuru ile 1 komiser görevden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan polislerle ilgili idari ve adli soruşturmanın ise başlatıldığı bildirildi.

İLÇE DIŞINA GÖTÜRÜLÜP DARP EDİLDİ

Lice İlçesinde 21 Mart Nevruz günü polislerce bir araca bindirilerek ilçenin 7 kilometre dışına götürülüp, burada zorla İstiklal Marşı ile gençliğe hitabeyi okutmaya çalıştıkları 14 yaşındaki Y.D'ye işkence ve kötü muamele yaptıkları ileri sürülen 1'i komiser 5 polis hakkında Lice Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

SAVCILIĞIN AÇTIĞI SORUŞTURMA

Dövülerek hastanelik edilen çocuğa işkence iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen A.O, H.Ç ile G.B adlı polisler ifade verdi. İfadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan polisler hakkında İçişleri Bakanlığı’nca da idari yönden soruşturma başlatıldı. Her iki soruşturma tamamlanana kadar ve müfettiş raporları hazırlanıp adli ve idari yönden deliller toplanana kadar tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına karar verildi.

POLİSLERİN İŞLEDİĞİ SUÇ ŞEKLİ

Polisler hakkında, “Beden ve ruh bakımı yönünden kendini savunamayacak durumda olan çocuğa işkence ve kötü muamelede bulunmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, tehdit, hakaret, kasten yaralama” suçlarından soruşturma yürütülüyor.

İL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

 Burada İl Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, Lice ilçesinde gerçekleştirilen nevruz etkinliklerinde 5 personelin 14 yaşındaki bir çocuğun "ölümüne sebebiyet verdiği" yönündeki iddiaların çarpıtma ve provokasyon amacı taşıdığı belirtildi.

21 Mart'ta 14 yaşında darba maruz kalan Y.D'nin il merkezindeki bir hastaneye başvurduğu, tedavisinin ardından bir gün sonra taburcu edildiği ifade edildi.

YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA İÇERİĞİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığınca aynı gün soruşturma başlatılmış, 25 Mart'ta İlçe Emniyet Amirliğinde görevli bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınmış, ardından adli mercilere sevk edilmiştir. Söz konusu 5 personel görevden uzaklaştırılmış, haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Olay tüm yönleriyle soruşturulmaktadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler