Görüş Bildir

(Video) 6 yaşındaki Hira, hastalıktan kurtuldu

Diyarbakır’da bin canlı doğumda görülen sağ böbreğinin çıkışında darlık ve buna bağlı olarak böbrekte şişlik meydana gelmesiyle Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne başvuran 6 yaşındaki Hira, böbrek yetmezliğinden kurtuldu.

(Video) 6 yaşındaki Hira, hastalıktan kurtuldu

Diyarbakır’da bin canlı doğumda görülen sağ böbreğinin çıkışında darlık ve buna bağlı olarak böbrekte şişlik meydana gelmesiyle Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne başvuran 6 yaşındaki Hira, böbrek yetmezliğinden kurtuldu. Hastanede görev yapan doktorlar, Hira’nın durumunu ameliyat öncesi sıkı takip etmesi sonucunda böbrek fonksiyonlarında zamanla düşüş olduğunu fark etmesiyle ameliyat kararı aldı.

Ameliyat sürecinin yaklaşık 2,5 saat sürdüğü operasyonda Hira’nın böbreğine bir adet stent yerleştirildi. Yapılan pyeloplasti ameliyatından sonra 6 yaşındaki Hira, böbrek yetmezliğinden kurtularak sağlığına kavuştu. Ameliyat sürecinin iyi geçtiğini belirten Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Ürolojisi Uzmanı Dr. Mehmet Uğur Yılmaz, hastanın bir ay sonra böbreğine yerleştirilen stentin çıkarılacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir