(Video) Depremzedeler konteynerlere yerleştirilmeye başlandı

6 Şubat’ta meydana gelen büyük deprem afetinde depremden dolayı mağdur olan vatandaşlar konteynerlere yerleştirilmeye başlandı.

(Video) Depremzedeler konteynerlere yerleştirilmeye başlandı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra yaraları sarma çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede depremlerden etkilenen Diyarbakır'da evleri yıkılan ya da ağır hasar gören 621 aile için AFAD koordinatörlüğünde merkez Kayapınar ilçesinde yaklaşık 55 bin metrekare alanda kurulumu tamamlanan konteyner kente ailelerin yerleştirilmesi başladı.

Şimdiye kadar 50'yi aşkın ailenin yerleştirildiği konteynerlerde 1 oda ve 1 salon, mutfak, lavabo, banyo, buzdolabı ve yatak eşyaları bulunuyor. Konteyner kentte öte yandan çocukların oyun oynayarak ve vakit geçirmesi için oyun parkı da kuruldu. Sağlığın ihmal edilmemesi için kentte poliklinik kurulurken, çocukların eğitimi için ise ana sınıfı da unutulmadı.

Geçici barınma desteği alan hak sahiplerinden Valide Alas, eşi ile birlikte konteynere yerleşeceğini söyledi. Konteynerlerin güzel yapıldığını ifade eden Alas, “Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde oturuyorum. Evim Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gördü. Konteyner kente gelip kaydımı yaptım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kayapınar kaymakamımıza böyle bir imkan sundukları için çok teşekkür ederim. Bugün eşyalarımızı konteynerlere yerleştireceğiz. Görevliler aracılığıyla kaydımı yapmadan önce konteynerleri gezme fırsatım oldu. Gerçekten konteynerler çok güzel. İnşallah eşimle birlikte kalacağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz