(Video) Diyarbakır’da 194 aile konteyner kente yerleştirildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, evleri yıkılan ya da ağır hasar görenler için AFAD koordinatörlüğünde merkez Kayapınar ilçesinde yaklaşık 55 bin metrekare alanda konteyner kentin kurulumu tamamlandı.

(Video) Diyarbakır’da 194 aile konteyner kente yerleştirildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, evleri yıkılan ya da ağır hasar görenler için AFAD koordinatörlüğünde merkez Kayapınar ilçesinde yaklaşık 55 bin metrekare alanda konteyner kentin kurulumu tamamlandı. 621 konteynerin kurulduğu alanda, çocuk oyun grubu, sağlık tesisi, sosyal market, mescit, çamaşırhane, basketbol sahası, çocuklar için eğitim salonu, kütüphane ve yönetim ofisi de yer alıyor.

Konteynerlere, kombi, ısıtıcı, elbise dolabı, ocak, yatak grubu, buzdolabı, hijyen seti, gıda kolisi gibi temel ihtiyaçlar da yerleştirildi. Afetzedeler, yapılan kabul işlemlerinin ardından kendilerine tahsis edilen konteynerlere yerleşmeye başladı. Başvuru yapan depremzedelerden 194 aile, 879 kişi, 218 konteynere yerleştirildi. 6 aile feragat ederken, işlemleri tamamlananların peyderpey yerleşimi sürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz