(Video) Diyarbakır'da bölge seçim güvenliği masaya yatırıldı

Diyarbakır'da, İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, 12 ilin valisi ile kolluk kuvvetlerini amir ve komutanlarının katılımıyla seçim güvenliği masaya yatırıldı.

(Video) Diyarbakır'da bölge seçim güvenliği masaya yatırıldı

Diyarbakır’da, İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ahmet Kavukçu’nun katılımıyla Vali Ali İhsan Su’nun ev sahipliğinde 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimlerinde vatandaşların özgür iradelerini sandığa yansıtması için güvenlik konusu masaya yatırıldı.
Seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasını, güvenlik önlemlerini gözden geçirmek, risk değerlendirmeleri çerçevesinde alınacak güvenlik tedbirlerini planlamak üzere düzenlenen Bölge Güvenlik Toplantısı olduğunu belirten Ersoy, seçimin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle sahur ve iftar programlarının güveliğinin de alınacağını kaydetti.


Toplantıya; Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Hakkari valileri, emniyet müdürleri ve il jandarma komutanları katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz