(Video) Fosil yakıtlı teknelere izin verilmeyecek

Diyarbakır'ın önemli içme ve kullanma suyu kaynaklarından Dicle Baraj Gölü Havzası'nın temiz kalmasını sağlamak için fosil yakıtlı tekne taşımacılığı yapılmayacak.

(Video) Fosil yakıtlı teknelere izin verilmeyecek

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen "Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı" kapsamında su kaynaklarının korunması ve zarar veren durumların önlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.


Çalışmalar kapsamında inanç turizminin yanı sıra antik çağlardan kalan sur sarnıçları, kale kalıntılarıyla doğa ve kültür turizminde önemli yere sahip Eğil ilçesinde Dicle Baraj Gölü Havzası'nda oluşabilecek kirlilikler ve risklerin önüne geçmek amacıyla DİSKİ başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile tekne sahiplerinin bir araya geldiği toplantı düzenlendi.


Toplantıda, baraj gölünde kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla fosil (petrol) yakıtlı tekne taşımacılığının 1 Nisan itibarıyla durdurulması kararı alındı.


Tekne işletmecilerine yapılan bilgilendirmelerin ardından zabıta ekipleri, işletmecilerin gözetimi ve kabulü ile baraj gölündeki tekneleri mühürledi.


DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Dünya genelinde ve Türkiye'de suyun önemli kaynaklardan

olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz