(VİDEO) İstismara önce ceza sonra tahliye

Trabzon'un Of ilçesinden Diyarbakır’ın Hazro ilçesine imam olarak atanan oğlunu ziyarete gelen İ.Ö. (52), müftülüğe ait yatılı kur'an kursundaki Ö.S adlı çocuğa (14) 8 Ağustos 2018 günü cinsel içerikli görüntüleri kendi cep telefonundan izletip cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

(VİDEO) İstismara önce ceza sonra tahliye

Trabzon'un of ilçesinden Diyarbakır’ın Hazro ilçesine imam olarak atanan oğlunu ziyarete gelen i.ö. (52), müftülüğe ait yatılı kur'an kursundaki ö.s adlı çocuğa (14) 8 ağustos 2018 günü cinsel içerikli görüntüleri kendi cep telefonundan izletip cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Mahkeme, çocuğun cinsel istismarı suçundan 8 yıl, pornografik görüntüler izleterek müstehcenlik suçunu işlemekten 1 olmak üzere 9 yıl hapisle cezalandırdı ve hiçbir indirim yapmadan tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

İstinaf mahkemesi ise sanığa iyi hal indirimini düzenleyen 62. Maddenin de uygulanması gerekirken, geçmişi, sosyal ilişkileri ve yargılama sırasındaki gösterdiği davranışlarının dikkate alınmadan indirim yapılmamasının usul ve yasaya aykırı olduğunu kaydetti. Sanığı tutuklu kaldığı süreyi de nazara alarak tahliye eden mahkeme dosyası esastan bozarak yeniden yargılama yapılmasını istedi.

Ağır ceza mahkemesinde yeniden dinlenen tanıklar ve mağdur çocuk eski ifadelerini tekrarladı. Mahkeme, bu kez istinafın bozma kararına uyarak sanık hakkında çocuğun cinsel istismarı suçundan beraat kararı verdi. Müstehcenlik suçundan ise 1 yıl hapis verip daha sonra iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 10 aya indirdi. İstinaf kararı oy birliğiyle onadı. Ceza 5 yılın altında olduğu için hüküm yargıtay temyiz yolu kapalı olduğu için kesinleşti.

Kaynak: Diyarbakır Söz