(Video) Tıbbi aromatik bitki bahçesi şehre güzel koku yayacak

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından Park 75'in içine 50 bin metrekare alana sahip ilk Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi'nde 20 tıbbi aromatik bitki ekildi.

(Video) Tıbbi aromatik bitki bahçesi şehre güzel koku yayacak

Belediyenin yeni projelerinden biri olan ve çalışmaların hızla sürdüğü Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi'nde, dikimler bir kaç ay önce yapıldı. Tarımsal üretim ve faaliyetleriyle bilinen belediye, hayata geçirdiği proje ile kent, önümüzdeki yaz adeta lavanta kokacak.

Fırat Mahallesi'ndeki Park 75'in içinde uygulanmasına başlanan Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi, hem koleksiyon bahçesi, hem de anaç bitki üretim alanından oluşuyor.

Doğal formların hakim olduğu bahçede, kekik, biberiye, lavanta, adaçayı, lavantin, limon kekiği, gül, melisa, mahlep, ıhlamur gibi bölgede yetiştirilmeye elverişli olan 100 bin tıbbi aromatik bitki ekildi. Boyları her geçen gün büyüyen bitkiler, çevreye güzel koku yaymaya başladı.

Önümüzdeki haziran ve temmuz aylarında tam olarak büyüyecek bitkilerin bulunduğu alanda yürüyüş yolları ve oturma alanlarının da yapılacağını ifade eden Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, bir yılda Park 75 içerisindeki 350 dönümü ağaçlandırdıklarını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz