(VİDEO) Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği sona erdi

Tarih ve bilimin yıldızlarla buluştuğu "Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği" sona erdi.

(VİDEO) Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği sona erdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik 7'den 77'ye Diyarbakırlıların büyük ilgisini çekti.

Etkinlikte düzenlenen halk gününde her yaştan 5 bin gökyüzü meraklısı, Zerzevan Kalesi'ne akın ederek gökyüzü gözlemi yaptı. 4 gün süren programda teleskop gözlemleri, atölye çalışmaları ve astro sohbetler büyük ilgi gördü. Bu yıl ilk kez Anadolu'ya yayılacak etkinliğin sonraki durakları Van, Erzurum ve Antalya olacak.

Halka açık gözlem programı büyük ilgi görürken, Dağkapı Meydanı'ndan Çınar ilçesinde bulunan Mardin sınırındaki Zerzevan'a otobüs seferleri düzenlendi. Yoğun ilgi nedeniyle ek seferlerin konulduğu halk gününde 5 bin Diyarbakırlı Zerzevan'da gözlem yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ilk olarak Bilim ve Teknik dergisinin 1998 yılında başlattığı ve Antalya Saklıkent'te düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'ni Anadolu'nun farklı şehirlerine yayma kararı aldı. Geçen yıl Diyarbakır'da Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği adıyla gerçekleştirilen program, bu yıl Diyarbakır'ın ardından 3-4 Temmuz'da Van'da, 22-24 Temmuz'da Erzurum'da ve 18-21 Ağustos'ta Antalya'da yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler