Vukuatlı adam daire başkanı!

Son vukuatı cami imamını darp etmek olan M. Emin Mülayim, Büyükşehir Belediyesinde Sıfır Atık Tesisleri Daire Başkanlığına atandı. Ataması kamuoyunda şaşkınlık yaratırken, gözler siyasi referansına çevrildi.

Vukuatlı adam daire başkanı!

Diyarbakır kamuoyunda “skandalların adamı” olarak anılan ve son vukuatı merkez Kayapınar İlçesinde Hacı Halis Cami imamı Muharrem Aslan’ı babası Ali Mülayim ile birlikte darp ettiği için Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan skandalların adamı M. Emin Mülayim, Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Tesisleri Daire Başkanlığına atandı. Ataması Diyarbakır’da “nasıl olur” dedirtirken, gözler siyasi referansına çevrildi.

İMAMLIKTAN ATILIYORDU

M. Emin Mülayim’in skandallar siciline ilk olarak, Diyarbakır’ın merkezi Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami Başimamı iken yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlükler yazıldı. Uzun yıllar burada görev yaparken, bir gün dahi minbere çıkıp vaaz vermeyen, Cuma namazlarında hutbe okumayan ancak siyasi nüfuz sayesinde baş imamlık görevini yürüten Mülayim, Diyanet İşleri Başkanlığına hakkında yapılan yoğun şikâyetler üzerine, birçok kez müfettişlik oldu.

HAKKINDA HAZIRLANAN RAPORLAR

Son olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen tarafından gönderilen müfettişlerce yürütülen idari soruşturmada, cami tuvaleti ihalesi başta olmak üzere, cami bağış kumbarasıyla ilgili yolsuzlukların yanı sıra, gayri ahlaki ilişkileri tespit edildi.

Müfettişlerin Diyarbakır’da tanınmış birçok iş adamı başta olmak üzere, Ulu Cami’de görev yapan imamlar ile İl müftülüğündeki personellerin de görüşlerine başvurarak hazırladığı raporda, Mülayim’in “İmam vazifesine ve ilkelerine uymadığı için, meslekten atılması” yönünde görüş bildirdi.

SİİRT İL ÖZEL İDARESİNE

Kurumundan meslekten men edileceği yönünde görüş alacağını öğrenen Mülayim, siyasi nüfuzunu kullanarak, kurum değişikliğine gitti. Siirt İl Özel İdaresi’ne geçiş yapan Mülayim, Diyarbakır’daki kurumlara geçiş yollarını aramaya başladı. İlk olarak kayyım yönetiminde olan Sur Belediyesine geçmek istedi. Ancak hakkında ortaya çıkan rapor ve yapılan itirazlar sonrası, bu atama gerçekleşmedi.

Çevresinde sevilmeyen ve gayri ahlaki ilişkileri nedeniyle sürekli tepki gören Mülayim, bir kez daha siyasi nüfuzunu kullanarak, bu kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne geçmek istedi. Talebi kabul edilerek, Büyükşehir Belediyesinde Şube Müdürü olarak görev yapmaya başladı.

CAMİ İMAMINI DARP ETTİ

Sürekli idari ve adli yönde suç işleyen M. Emin Mülayim, son olarak babası Ulu Cami eski İmamı emekli Ali Mülayim ile birlikte  merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Hacı Halis Demircan Camiisindeki zorba skandalıyla gündeme geldi.

Geçtiğimiz Ramazan-ı Şerif’in ilk teravih namazı sonrası Cami İmamı Muharrem Aslan, cemaatten bir grup vatandaşla İmam odasında sohbet ettiği esnada, halk arasında “Hafız Ali” diye tanınan 90 yaşındaki Ali Mülayim ile oğlu M. Emin Mülayim, cami imamı Aslan’a hakaret edip, darp etmek istedi.

VALİYİ, SAVCIYI YIĞARIM BURAYA

“Sen kimsin, sen beni tanımıyor musun? Buraya Valiyi, Belediye Başkanını, emniyet müdürünü, savcıyı yığarım, seni süründürürüm. Sen nasıl babama, burada namaz kıldıramaz, mukabele okutamaz, camiyi teslim edemezsin diyorsun. Burada bizim emeğimiz var.”

İMAM ASLAN’I YUMRUKLADI

İmam’dan olumsuz yanıt alınca Mülayim, İmam Aslan’ı yumruklamaya başladı. Cemaat üyelerinin araya girmesine rağmen peş peşe yüzüne yumruklar alan Aslan kanlar içerisinde kaldı. Yaşanan şiddet ve zorbalık üzerine Cami İmamı, cemaat üyeleriyle Alişan Polis karakoluna giderek, baba ve oğuldan şikâyetçi oldu. Hastaneye gidip darp raporu alan Aslan, polise verdiği ifadesinde, “bunlar camiye çökmek istiyorlar” dedi.

ASLİYE CEZA MAHKEMESİ

İmama yönelik saldırıyla ilgili M. Emin Mülayim hakkında Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, “Şüphelinin eylemine uyan sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına ve ayrıca takdiri mahkememize ait olmak üzere şüpheli hakkında TCK’nun 53. Maddesinde yer alan güvenlik tedbirlerinden bir veya bir kaçının uygulanmasına karar verilmesi kamuoyu adına iddia ve talep olunur?”  denildi.

SIFIR ATIKLAR DAİRE BAŞKANI

Hakkında yüzlerce iddia ve şaibenin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfettiş raporlarında gayri ahlaki ilişkileri tespit edilen M. Emin Mülayim’in, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için kritik öneme sahip Sıfır Atıklar Tesisi Daire Başkanlığına atanması, Diyarbakır kamuoyunda büyük yankı buldu.

“Bu nasıl olur?” dedirten atamayla ilgili tartışmalar devam ederken, gözler skandalların adamı Mülayim’in siyasi referansına çevrildi. Atamanın Diyarbakır Milletvekillerinin referansıyla mı, İl Teşkilatının referansıyla mı, yapıldığı tartışılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz