Vurguncu kuyumcu enselendi

Sur ilçesinde milyonlarca liralık vurgun gerçekleştirip sıra kadem basan kuyumcu, Kocaeli'de enselendi. Altın ve dolarların akıbeti bilinmiyor.

Vurguncu kuyumcu enselendi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki Kuyumcular çarşısında, müşterilerinin birikim amaçlı emanet bıraktıkları altın ve paralarını alarak sıra kadem basan vurguncu kuyumcular, Kocaeli polisinin ortak operasyonuyla enselendi. Gözaltına alınan H.T tutuklandı.

KUYUMCU VURGUNU

Merkez Sur ilçesindeki kuyumcular çarşısında bulunan kuyumcunun, emanet olarak bırakılan altın ve paraları alarak kuyumculuk faaliyetine son verip müşterileri dolandırmasına ilişkin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan kapsamlı soruşturma sürüyor.

MİLYONLARCA LİRA

Onlarca kişinin şikayeti üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan kapsamlı çalışmada iş yeri sahipleri H.T. ve S.T'nin, 21 müşterinin 4 kilo 846 gram altın, 90 bin 120 dolar, 3 milyon 177 bin 750 lira ve 10 cumhuriyet altınını alarak, kayıplara karıştıkları belirlendi.

İSTANBUL VE KOCAELİ

Teknik ve fiziki takip sonucu kuyumculardan H.T. ve S.T'nin İstanbul'a, ardından Kocaeli'ye gittiklerinin belirlenmesi üzerine gözaltı operasyonu için düğmeye basıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Diyarbakır ve Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, ortak seri operasyon gerçekleştirdi.

BİRİ TUTUKLANDI

Operasyonda H.T ve S.T bulundukları yerde gözaltına alınarak, Diyarbakır'a getirildi. Önceki gün Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra şüpheliler Diyarbakır adliyesine sevk edildi. H.T. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken S.T. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Milyonluk kuyumcu vurgunu soruşturması devam ederken, altın, dolar ve nakit paraların akıbeti ise bilinmiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz