Vuvuzela çetesine Safari şamarı indi

Diyarbakır Polisi, kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtıp, Türkiye’ye yüklü döviz sokmak için gümrük ve kurye parası alarak dolandıran “Vuvuzela” çetesini çökerti. 12 kişi gözaltına alındı.

Vuvuzela çetesine Safari şamarı indi

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır polisi başarılı bir operasyona daha imza attı. Diyarbakır ve İstanbul'da mağdurlara kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtıp, ellerindeki yüklü miktardaki dövizi Türkiye’ye sokmak için gümrük ve kurye parası alarak dolandıran ‘Vuvuzela’ çetesi çökertildi. İki aylık teknik takibin sonunda gerçekleştirilen operasyonda 3’ü Afrika uyruklu 12 şüpheli gözaltına alındı. 

AMERİKAN ASKERLERİ İDDİASI

Peş peşe suç örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla suç ve suçlulara nefes aldırmayan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın hayata geçirdiği “Suçla sinerjik mücadelede” başarılı bir halka daha ekledi. Bu kez, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri imzayı attı. Ekipler, sosyal medya üzerinden kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtarak, Suriye’de görev yaptıklarını ve ellerindeki yüklü bir miktardaki dövizi Türkiye’ye sokmak için aradıkları kişilerden gümrük ve kurye parası alarak dolandıran çetenin varlığını tespit etti.

İKİ AYLIK TEKNİK TAKİP SONUCU

Dolandırılan kişilerden yatan paraları bankadan çeken şüphelilerin, 2 aylık takibin ardından adresleri belirlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle İstanbul ve Diyarbakır'daki adreslere hafta içerisinde eş zamanlı ‘Safari Operasyonu’ adı verilen gözaltı baskını gerçekleştirdi. Operasyonda ‘Vuvuzela’ çetesi üyesi 3’ü Afrika uyruklu 12 şüpheli gözaltına alındı. 
ÇAĞRI MERKEZİYLE İKNA ETTİLER
Yapılan araştırmada şüphelilerin sosyal medya hesaplarında askeri kıyafetler giydikleri ve bunu videolarla destekleyerek güven verdikleri, kurdukları çağrı merkezi yoluyla da mağdurlara ulaştıkları belirlendi. Şüphelilerin yakalanmamak için sürekli hat değiştirdikleri belirlenirken, yapılan aramada yüklü miktarda döviz ve çok sayıda sim kart ile uzun namlulu silah ele geçirildi.

DÖVİZ VE UZUN NAMLULU SİLAH

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, operasyonun İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın talimatı ile başlayan ‘Suçla sinerjik mücadele’ projesi kapsamında İstanbul Emniyeti ile yapılan  ortak çalışmaların süreceği belirtildi.

SUÇLA SİNERJİK MÜCADELE

Diyarbakır Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim, 10 şüphelinin tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildiğini söyledi. Zaim, “ Son aylarda bir dizi operasyon yaptık. Bu operasyonlarda suçla sinerjik mücadele çerçevesinde oldukça mesafe kat ettik ve halkımızla beraber bütün birimlerimizle hep birlikte el ele ortak bir enerjiyle suçla mücadele etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler