Görüş Bildir

Ya hendek kazana ya otoban yapana!

Çermik'teki seçim bürosunun açılışında konuşan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Galip Ensarioğlu, 1 Kasım seçimlerine ilişkin, Kürtlerin bir tercihinin olacağını ifade ederken, "Ya şehir içinde 5 okulu kapatana, çocukları okula gitmesin diye engelleyene, öğretmenleri 'okula gitmeyin' diye engelleyene, camileri yatakhane yapana oyunu verecek ya okul, hastane yapana, tarihi camilerimizi onaranlara oy verecek" dedi.

Ya hendek kazana ya otoban yapana!

Ak Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "1 Kasım'da Diyarbakırlı, Güneydoğulu ve Kürtler bir tercih yapacak. Ya hendek kazanlara oyunu verecek ya duble yol ve otoban yapana oyunu verecek. Ya şehir içinde 5 okulu kapatana, çocukları okula gitmesin diye engelleyene, öğretmenleri 'okula gitmeyin' diye engelleyene, camileri yatakhane yapana oyunu verecek ya okul, hastane yapana, tarihi camilerimizi onaranlara oy verecek" dedi.

Ensarioğlu, Çermik ilçesinde kurulan Ak Parti seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, HDP'nin seçmeni aldattığını söyledi.

HDP'nin yanlış politika yaptığını ifade eden Ensarioğlu, şöyle konuştu:                  

"7 Haziran'da dediler ki 'Biz Türkiye partisi olacağız, demokrasi, barış ve özgürlüğü, kardeşliği getireceğiz. Biz savaşı bitirip bundan sonra siyaset yapacağız.' HDP'ye oy vermemiş insanlar, bu söyleme inanmak istediler. Götürüp onun için oy verdiler, ama 7 Haziran'dan sonra ortada hiçbir sebep yokken çıkıp dediler ki 'Biz Çözüm Süreci'ni bozduk, ateşkesi bozduk.' Büyük bir kandırmacaydı. O Türkiyelileşme, barış ve demokrasi söylemi, tamamen büyük bir yalandan ibaretti."

HDP'li siyasetçilerin hiçbir zaman demokrat olmadığını savunan Ensarioğlu, onların kendilerinden olmayan hiç kimseye tahammülleri olmadığını ve yaşam hakkı tanımadığını öne sürdü.

Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"Lice'de yüzde 97 oy alırlar, yüzde 3'e tahammülleri yok. Orada hiç kimse ben Ak Partiliyim diyemiyor, onlara yaşam hakkı tanımıyorlar. Cizre'de yüzde 88 oy alırlar, yüzde 12'ye tahammülleri yoktur. Kaç tane HÜDAPAR'lıyı öldürdüler, milletvekilimizin kardeşini öldürdüler, yaşam hakkı dahi tanımıyorlar ve demokrasi ve barış lafı ağızlarından düşmüyor. Siz dursanız bu ülkede barış zaten var, hiçbir sorun yok. Siz durun yeter, barış için tek şart sizin durmanız. Akşama kadar barış lafı ağızlarından düşmez. Bir insan bir lafı çok kullanıyorsa orada sıkıntısı vardır. Demokrasi ve barışı çok kullananlar o konuda sıkıntısı vardır. Öyle 'barış' deyip savaş çıkaracaksın 'demokrasi' deyip hiç kimseye tahammül etmeyeceksin, karikatür krizleriyle haşa Peygamberimize hakaret edeceksiniz, Müslaman olan inançlı olan her değere düşmen olacaksınız, bu Müslüman Kürt halkının 1 Kasım'da size söyleyecekleri var."

"Ya hendek kazanlara, ya da duble yol yapanlara"

Muhtarların, (DBP'li) belediye başkanları tarafından tehdit edildiğini iddia eden Ensarioğlu, şantaj yapanlara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Ensarioğlu, 1 Kasım'da seçmene büyük görev düştüğüne dikkat çekerek, "1 Kasım'da Diyarbakırlı, Güneydoğulu ve Kürtler bir tercih yapacak. Ya Silvan, Ergani, Çermik barajlarını yapanlara oy verecek, yahut o barajı durduranlara, şantiye yakanlara oy verecek. Ya hendek kazanlara oyunu verecek, ya duble yol ve otoban yapana oyunu verecek. Ya şehir içinde 5 okulu kapatana, çocukları okula gitmesin diye engelleyene, öğretmenleri 'okula gitmeyin' diye engelleyene, camileri yatakhane yapana oyunu verecek, ya okul, hastane yapana, tarihi camilerimizi onaranlara oy verecek. Çocuklarınıza gelecek sunanlarla, çocuklarınızın geleceğini karartanlar arasında bir tercih yapacak."

Türkiye'de vesayet rejimini yerle bir eden Ak Parti iktidarına kadar Kürt varlığının inkar edildiğini, dili ve kimliğinin yasaklandığını anımsatan Ensarioğlu, Ak Parti iktidarıyla bütün yasakların kaldırıldığını dile getirdi.

"Ankara'da, Diyarbakır'da, Suruç'ta patlayan bombanın da ateşkesin bozulması da Türkiye'deki siyasi gelişmelerle hiçbir ilgisi yok. Büyüyen gelişen Türkiye'nin önüne engel çıkarmak için içerideki ve dışarıdaki ihanet odaklarının iş birliğiyle gerçekleşen eylemlerdir" diyen Ensarioğlu, şöyle dedi:

"Türkiye'de kaos yaratmak, Türkiye'nin barışını ve huzurunu bozmak, büyümesini engellemek, gelişmesini engellemek için yapılan hamlelerdir. Ak Parti sırtını ne örgütlere, ne Amerika'ya, ne İran'a ne Rusya'ya ne egemen güçlere hiçbir yere dayamadı. Ak Parti sırtını var olduğu günden beri bu millete ve Allah'a dayadı. Bütün İslam coğrafyasında ne kadar farklılık varsa, bütün farklılıkları birbirleriyle çatıştırıp ayrıştırıp bütün bir coğrafyayı savaş alanına çevirdiler, kan gölüne çevirdiler. Şimdi gözlerini Türkiye'ye diktiler. 1 Kasım'da bütün bu oyunları sandıkta bozacağız."

Ensarioğlu ve partililer daha sonra esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi