Yakılan okul onarılıyor!

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca ateşe verilen ilkokulda hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başlandı. Bağlar Milli Eğitim Müdürü Elaltuntaş, "Okulda yarın(bugün) öğrencilerimiz ders başı yapacak".

Yakılan okul onarılıyor!

Diyarbakır'da PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca ateşe verilen ilkokulda hasar tespit ve temizlik çalışmaları başlatıldı.

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 258. Sokak'ta örgüt üyeleri tarafından ateşe verilen Vehbi Koç İlkokulunda yangının söndürülmesinin ardından görevlilerce inceleme yapıldı.

Zemin katta öğretmenler odasının ağır hasar gördüğü yangında sınıf ve koridorlar da yoğun duman ve isten etkilendi.  Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğünce ilkokulda hasar tespit çalışması başlatıldı, diğer eğitim kurumlarında hizmetli olarak çalışan personel temizlik için okula gönderildi.

"OKUL BUGÜN TEMİZLENECEK"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş,  yangında öğretmenler odasının kullanılamaz hale geldiğini, sınıf ve diğer kısımlarda daha hafif ve kısa sürede giderilebilecek hasar oluştuğunu söyledi.

Okulda hasar tespiti yapıldığını, hafta içinde onarım için ihaleye çıkılacağını belirten Elaltuntaş, "Sınıflarımız düzgün olduğu için  temizlik yapılacak. Şu an diğer okullardan hizmetli noktasında takviye yaptık. Okul bugün temizlenecek. Okulda yarın(bugün) öğrencilerimiz ders başı yapacak" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz