Yakıp yıktılar

Silahlı teröristler Bağlar'da yol kesti çok sayıda aracı ateşe verdi, çatışmalarda 1 polis şehit oldu, 3 örgüt üyesi öldürüldü, İlçe'de kısm-i olarak sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yakıp yıktılar

103 gün süren Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırıları, önceki gece merkez ilçe Bağlar'a sıçradı. Kısm-i sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Bağlar'da önceki gün ve dün çatışma ve saldırılar hız kesmesken, bir polis şehit oldu. Üç teröristin de, etkisiz hale getirilirdiği Bağlar ilçesinde, teröristler onlarca aracı ateşe verip yaktı.

BİR ANDA BAĞLAR KARIŞTI

Merkezi Bağlar ilçesi ile merkez yenişehir ilçesinin Seyrantepe semtlerinde önceki gece saat 22.45 sıralarında terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan ve Sivil Savunma Birlikleri (YPS) adı verilen teröristler tarafından yollar kesildi. Kentin merkez Bağlar ilçesinin Koşuyolu mahallesinin Kaynartepe ara sokaklarından çıkan ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 100'e yakın örgüt üyeleri, durdurdukları birçok aracı barıkat olarak kullanarak yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle göstericiler sokak aralarına dağıltı. Göstericilerin uzun namlulu silahlar ateş açması güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

HENDEK VE BARİKAT

Hendek kazıp barikat kurmak isteyen ve araçları ateşe veren PKK'lıların güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde dün saat 03.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yasak kararıyla birlikte PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Operasyonlar sırasında mahallelerden sık sık silah sesleri yükseldi. Çatışmada polis memuru  Ebubekir Durmuş şehit düşerken 3 PKK'lı teröristte ölü ele geçirildi.

YASAĞIN KAPSAMI GENİŞLEDİ?

Öte yandan, Bağlar Kaymakamlığı gece saat 03.00'de  aldığı sokağa çıkma yasağı kararını genişletti. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Kaynartepe Mahallesi'nde terör örgütü mensuplarınca çukurlar kazılacağı, barikatlar kurulacağı sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, terör örgütü tarafından başta okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar ve güvenlik görevlilerine yönelik saldırı, yol kesme eylemlerinin yapılacağı, patlayıcı madde kullanılacağı, bu şekilde vatandaşların yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği yönünde çeşitli güvenlik birimlerince ciddi istihbari bilgiler ulaştırıldığı anımsatıldı.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ

"Tüm bu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet esnasında halkın can güvenliğinin sağlanması, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden dört yola kadar olan kısım ve Nükhet Coşkun Caddesi'nin tamamında bugün 09.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi" ifadelerine yer verilen açıklamada, söz konusu yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu kaydedildi.

ŞEHİR TRAFİĞİ KİLİTLENDİ

Diyarbakır'ın en önemli geçiş noktalarından Koşuyolu Caddesi de sokağa çıkma yasağı kapsamında olduğu için araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerini Yenişehir ve Sur'a bağlayan en önemli güzergahlardan biri olan Koşuyolu Caddesi'nin Ofis Semti çıkışı olan Ofis Alt Geçidi de trafiğe kapanmasının ardından, Ofis-İstasyon ve Ofis- Seyrantepe güzergahlarında araç yoğunluğu oluştu.

YASAKLI MAHALLEDE ÇATIŞMA

Kayapınar Caddesi’nde önceki gece başlayan çatışmalar gündüzde devam etti. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte geniş kapsamlı operasyon başlatılan bölge abluka altına alındı. Çok sayıda Özel Harekat polisinin sevk edildiği mahallede teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürerken, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık şiddetli çatışmalar yaşandı. Yasak kapsamında bulunan Nükhet Coşkun Caddesi’nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına teröristler tarafından ara sokaktan roketatarlı saldırı yapılarak, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polislerin yardımına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. İlk müdahalelerini vatandaşların yaptığı polisler, Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

3'Ü POLİS 6 KİŞİ YARALANDI?

Saldırının ardından bölgede teröristler ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas yaşandı. Çatışmada kurşunların arasında kalan 3 vatandaş da yaralandı. Yaralılar, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Teröristler, aynı cadde üzerindeki polise iki kez daha roketatarlı saldırı girişiminde bulundu. Ancak roket mermileri zırhlı araçları es geçerek bir markete isabet etti. Markette yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi çalışanlar ve vatandaşlar yaptı. Bir süre sonra olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, çatışma nedeniyle yangına müdahale edilemedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz