Yapı kontrolörüne rüşvetten suçüstü!

Merkez Bağlar İlçe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde Teknik Personel olarak çalışan Yapı Kontrolörü Fırat Kılıç rüşvetten suçüstü oldu.

Yapı kontrolörüne rüşvetten suçüstü!

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde Yapı Kontrolü Teknik Personeli olarak görev yapan  Fırat Kılıç, İmar’daki işlemleri nedeniyle bir vatandaştan talep ettiği rüşveti alırken, polis tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan Kılıç’ın İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgulaması devam ediyor.

RÜŞVET İSTEDİ

Alınan bilgiye göre, Bağlar İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde Yapı Kontrolünden Sorumlu Teknik Personel olarak görev yapan ve kısa dönem vekâletten de Müdürlük görevinde bulunan Yapı Kontrolörü Fırat Kılıç, imar ve inşaat ruhsatı ile yapı kontrolü işlemi yapmak isteyen ismi saklı tutulan bir kişiden, işlemlerin yapılması için rüşvet istedi. Fırat Kılıç aksi takdirde talep edilen paranın verilmemesi halinde, işlemin yapılmayacağını bildirdi.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Söz konusu şahıs yaşadıklarını İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar birimine bildirdi. Polis ekipleri, seri numaraları önceden alınmış paraları, kendisinden rüşvet istenilen şahsa teslim edilmesi konusunda anlaşarak suçüstü planı yaptı. Fırat Kılıç’la sözleşen şahıs, polisin seri numarası alınmış paraları yanına alarak, bulunduğu yere gitti. Kılıç’a paket içerisinde paraları teslim etti.

ŞAHSIN SORUŞTURMASI

Şahsın Kılıç’ın yanından ayrılmasından kısa süre sonra çevrede pusu kuran sivil polis ekipleri Yapı Kontrolör Kılıç’na operasyon yaptı. Polis ekipleri yaptıkları aramada seri numarası alınmış paraları Fırat Kılıç’ın üzerinde ele geçirdi. Kılıç gözaltına alındı.  Kılıç’ın İl Emniyet Müdürlüğünde sorgulamasına başlanırken, olayla ilgili yeni gözaltınaların olabileceği ifade edildi. Bağlar İlçe Belediye Başkanlığından şuna kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz