Yasağa HDP'liler Yürüdü!

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir kentte katıldığı protesto yürüyüşünde yaptığı konuşmada, "Kürdistan'da hendekler varsa canını, malını korumak için vardır. Kürtlerin toplumsal hafızası onlara hendek ve barikatları emrediyor. Ya kendini koruyacaksın, ya da ölüp gideceksin. Kürtler artık ölüp gitmeyecek, buradan Kürtler canını, malını koruyacak. Bunun içinde gerekirse hendek hazırlar, gerekirse barikat kuracak, gerekirse farklı bir şekilde direniş gösterirler" dedi.

Yasağa HDP'liler Yürüdü!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz gün ilan edilen sokağa çıkma yasağına, HDP ve DBP tepki gösterdi.

HDP ve DBP’nin çağrısıyla çok sayıda kişi Koşuyolu Pankı’nda toplandı. Toplanan grup, buradan valiliğe yürümek istedi. Güvenlik görevlileri ile yapılan görüşmelerde grubun valiliğe yürümesine izin verilmeyeceği, grubun AZC Plaza önüne kadar yürümesine izin verileceği belirtildi. Yapılan görüşmelerin ardından grup, slogan atarak altgeçitten AZC plaza önüne yürüdü. Burada DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek Kürtçe bir konuşma yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, "Kürtler artık ölüp gitmeyecek buradan. Kürtler canını malını koruyacak. Bunun içinde gerekirse hendek kazar gerekirse barikat kurarlar, gerekirse farklı bir şekilde direniş gösterirler. Hiç kimsenin Kürt gençlerine hendek var diye serzenişte bulunma hakkı yok. Bir an önce müzakere masasına geri dönmeniz lazım. Müzakereyi de yok ben HDP ile Öcalan ile yapmam diye bir lüksünüz yok. Bugün itibari ile Kürtler ölmemek için direnecektir ve direnmeye devam edecektir" dedi.

KUR’AN KURSUNUN RUHSATININ OLMADIĞI İDDİASI

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki Kur’an kursunda çıkan yangında hayatını kaybeden çocukların hem camideki törenine hem de taziyelerine katıldıklarını aktaran Pir, şöyle konuştu:

"İlden parti yöneticilerimiz, ben ilçe belediye başkanımız ilçe parti yöneticilerimiz hem camideki törene katıldık hem defin işlemlerinde bulunduk, hem iki köye taziyeye gittik. Kur’an kursunun, biliyorsunuz geceleri çocuklar orada kalıyordu diye yandılar, bir ruhsatı yok. Bu ruhsatı veren Diyanet İşleri Başkanı. Madem o kadar o çocukları önemsiyorsunuz neden ruhsatı olmayan yerde çocukları yatırdınız."

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eyleminde bulunan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Yürüyüşe HDP Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ile Feleknas Uca, HDP ve DBP il yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz