Yasağa uyanlara Beyoğlu teşekkürü

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu yasağa uyan vatandaşlara teşekkür etti. Beyoğlu, belediye ekiplerinin sokağa çıkma yasağı sonrasında 65 yaş üstü yaşlı, kronik hasta, engelli ve hamile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak evlerine teslim ettiğini açıkladı.

Yasağa uyanlara Beyoğlu teşekkürü

2 günlük sokağa çıkma yasağından sonra Diyarbakır'ın en büyük ilçesi olan 400 bin nüfuslu Bağlar'da sessizlik yaşandı.

Diyarbakır nüfusunun yüzde 30'unu oluşturan ve 36 il'den büyük olan Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde eczaneler, fırınlar ve sağlık kuruluşları dışındaki tüm işyerleri kapalı olurken sokaklarda sadece belediye zabıtaları ve güvenlik güçleri yer aldı. Belediye ekipleri, sokağa çıkma yasağı sonrasında 65 yaş üstü yaşlı, kronik hasta, engelli ve hamile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak evlerine teslim etti.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR

Açık olan işyerlerinin listesini yayınladı Bağlar Belediyesi, açık olan eczane ve benzin istasyonlarının listesini kendi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlayarak vatandaşları bilgilendirdi.  "Konulan yasak ve alınan tedbirlerin amacı aziz milletimizin sağlığını korumak içindir" diyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, tedbirlere ve yasağa uyan vatandaşlara teşekkür etti.

700 HANEYE GIDA YARDIMI

Öte yandan. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile oluşturulan ekipler, ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını temin ederek zamanında ulaştırarak takdir topladı. Vatandaşlara hizmet etmeyi temel sorumluluk olarak kabul ettiklerini belirten Başkan Beyoğlu, “Yeni tip korona virüs kapsamında 21 Marttan bugüne kadar Bağlar ilçemizde ikamet eden kronik hasta, engelli, 65 yaş ve üstü toplam 700 haneye belediyemizin imkanlarıyla yardım ulaştırdık. Her hal ve şartlarda vatandaşlarımızın yanında ve hizmetinizdeyiz. Bunu kararlı bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz