Yasağın 8'inci gününde Silvan'da operasyonlar sürüyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının 8'inci gününde operasyonlar devam ediyor. HDP milletvekilleri bu mahallelere girmek istedi, ancak güvenlik güçleri çatışma olduğu gerekçesiyle milletvekillerinin geçişine izin vermedi.

Yasağın 8'inci gününde Silvan'da operasyonlar sürüyor
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 8 gün önce  Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte PKK'lıların sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için operasyonlar devam ediyor. Üç mahallede sokağa çıkma yasağı bugün 8'inci gününe girerken, bugüne kadar olaylarda 1 polis şehit oldu, 6 kişi de yaşamını yitirdi.
Silvan'a giden aralarında HDP milletvekilleri Çağlar Demirel ve Feleknas Uca'nın da bulunduğu heyet bugün sokağa çıkma yasağı bulunan Mescit Mahallesi'ne girmek istedi. Mahalle girişinde önlem alan polis ekipleri, milletvekilleri ve yanındakilerin mahalleye girişine izin vermedi. Tartışma sırasında polis yetkilisi sadece milletvekilinin girebileceğini, sokağa çıkma yasağı nedeniyle diğerlerine izin vermeyeceklerini söyledi. Bu tartışmadan sonra milletvekilleri ve yanındakiler, bölgeden ayrıldı.

Kaynak: DHA