Yaşam normalleşti, esnaf yardım bekliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarından en fazla etkilenenlerin başında gelen esnaf, zararlarının karşılanarak yaraların sarılmasını bekliyor

Yaşam normalleşti, esnaf yardım bekliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'nın saldırıları nedeniyle iş yerlerini 3 aydan fazla kapatmak zorunda kalan esnaf, yardım bekliyor.

Peynirciler Çarşısı esnafı küflenip, bozulan ürünler nedeniyle on binlerce liraya varan zararın karşılanması için çözüm bekliyor.

AA muhabirine konuşan Peynirciler Çarşısı esnafı, terör nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Çarşı esnafından Mahmut Yaşar, on binlerce lira zararları olduğunu belirterek, peynir, tereyağı, salça ve çökelek gibi ürünlerinin bozulduğunu söyledi.

YARDIM BEKLİYORLAR                          

Yaşar, "20 yıldır bu çarşı açık. Esnaf olarak zararımız çok fazla. Bir tona yakın peynirim bozulmuş. Benim burada 60, 70 bin lira zararım var. Yetkililer gelip zararımızı tespit etsinler. Biz nereye başvuracağımızı bilmiyoruz. Devletimiz bize yardımcı olsun" dedi.

Sur ilçesinin Diyarbakır'ın kalbi olduğunu ifade eden Yaşar, "Burayı bu hale getirdiler, yazık değil mi? 110 gündür iş yerimiz kapalıydı. Dükkanımız dışında başka hiçbir gelirimiz yok. Yazıktır, günahtır" diyerek terör olaylarına tepki gösterdi.

ESNAF BİTİK DURUMDA

Çarşı esnafından Mahmut Ayaz da iş yerlerindeki zarar nedeniyle evlerindeki huzurun da bozulduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Tonlarca malımız bozulmuş. Buradaki esnaf bunları alırken ya çek ya da senet vermiş. Bunlar bu malları satamadığı için ne yapacaklar şimdi? Karşı tarafa parasını vermeden esnaf mal da alamıyor. Biz akşam eve gittiğimizde ekmek parası var mı? Yok mu? Kimse bunu bize sormuyor. Dükkanımızı açtık ama hiçbir iş yapamıyoruz. Devlet büyüklerine sesleniyorum. Mutlaka bu esnaflara yardımı edin. Yoksa bu esnaf ayakta duramaz. Yardım etmelerini bekliyoruz."

KİRALARI ÖDEYEMİYORUZ

Çarşı esnafından Abdullah Yaşar ise kiralarını ödeyemediklerini vurgulayarak, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı:

"Yaklaşık dört aydır dükkanlarımız kapalı. Dükkandaki bütün mallarımız bozulmuş. Talebimiz esnaf olarak biz çok mağduruz. Devlet bize yardım etsin. Kiracıyız, kiralarımızı ödeyemiyoruz. Zararımızın tespiti için yetkililerin gelip bakmasını bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz