Yeni bir sayfa

Liste başı İdris Baluken, Diyarbakır için yeni bir sayfa açtıklarını ifade ederken, Ağrı'daki çatışmayla ilgili olarak da ""Burada hepimize düşen en önemli görev ve sorumluluk, bu provokasyonun amaçlarını boşa çıkarmaktır" dedi.

Yeni bir sayfa

Kenan GENEŞ/Tahir KARAKEÇİ/Ayhan AK

>DİYARBAKIR- >Halkların Demokrasi Partisi (HDP), 7 Haziran'daki seçimde yarışacak olan 11 kişilik Diyarbakır Milletvekili adaylarını dün kitlesel bir yürüyüşle tanıttı. Liste başı, Böngöl Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi Diyarbakır adayı İdris Baluken, Diyarbakır halkına hizmet verme noktasında yeni bir sayfa açtıklarını söyledi.

>KİTLESEL YÜRÜYÜŞ YAPILDI                                           

>Bağlar ilçesinde bir araya gelen HDP Diyarbakır Milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu grup, HDP İl Başkanlığına yürüdü. Kitleye, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, milletvekili adayları İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Nimetullah Erdoğmuş, Feleknas Uca, Altan Tan, Çağlar Demirel, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp, Adnan Cengiz ve Nesrin Hilal Şanlı ile il ve ilçe örgütleri eş başkanları da eşlik etti. Adaylar, burada seçim otobüsüne sırayla çağrılarak vatandaşlara tanıtıldı.

>DİYARBAKIR'A YENİ BİR SAYFA

>Bingöl milletvekili ve Diyarbakır milletvekili 1’inci sıra adayı İdris Baluken, kendileri açısından son derece önemli bir yer olan Diyarbakır’da, Diyarbakır halkı ile buluşmanın büyük bir heyecan ve coşkusunu taşıdıklarını ifade etti.  Çünkü Diyarbakır’ın bugüne kadar kalplerinin ve mücadelelerinin eşsiz bir kenti olduğunu ve kararlı bir şekilde iradelerinin başkenti olarak yüreklerinin baş köşesinde durduğunu anlatan Baluken, “Şimdi bu mücadeleyi yükseltmek üzere, büyüyen özgürlük yürüyüşünü halkların barış halaylarıyla horonlarıyla birleştirmek üzere Amed’e (Diyarbakır) gelmenin coşkusu ve heyecanı hepimiz açısından büyüktür. Çünkü karşımızda bu mücadeleyi büyüten, bu mücadeleye en büyük değerleri kazandıran, en büyük bedelleri ödeyen, en büyük acıları çeken ama buna rağmen acılarını yüreğine gömen bir halk var. Amed halkına layık olmanın, sizin hizmetkarınız olmanın ancak çabası içerisinde olabiliriz. Bunun mümkün olmadığını biliyoruz. Her adayımızı bundan sonra Amed’de yaşanan her bir sorun için çözüm üretmek için 24 saat boyunca halkın hizmetinde olacak şekilde yeni bir sayfa açıyoruz. Sizlerle beraber bizler açtığımız bu yeni sayfayla sadece Amed’e ve Kürdistan’a değil Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesine yeni bir sayfa açmanın bilincini sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

>AĞRI'DAKİ OLAY PROVOKASYONDUR

>HDP Grup Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi olan Baluken, Ağrı'da yeni bir provokasyonun devreye konduğunu ileri sürerek, bununla çözüm sürecini sabote etmek ve seçim sürecinde Türkiye'de yükselen HDP'nin önüne geçmek istendiğini iddia etti. Baluken, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Baluken, hükümetin çözüm süreciyle ilgili bir an önce adım atması gerektiğini kaydetti.

>Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Emine Ayna da "Ağrı'da ölen 2 kişinin intikamını 7 Haziran seçimlerinde soracağız" dedi. Aday tanıtım etkinliğinde DBP ve HDP il eş başkanları da hazır bulundu. Grup, etkinliğin ardından dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler