Görüş Bildir

Yeni yıla 2 şehit!

SOKAĞA çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2016 yılının ilk gününde, şiddet ve terör bir kez daha kanlı yüzünü göstererek, can aldı. Bombalı tuzaklarda Sur'da bir polis, Cizre'de ise bir asker şehit oldu. Diyarbakır'daki şehit edilen polisin, doğum gününde hayatını kaybettiği ifade edilirken, Kenan Ardıç'ın iki yaşında bir oğlu olduğu bildirildi.

Yeni yıla 2 şehit!

SOKAĞA çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2016 yılının ilk gününde, şiddet ve terör bir kez daha kanlı yüzünü göstererek, can aldı. Bombalı tuzaklarda Sur'da bir polis, Cizre'de ise bir asker şehit oldu. Diyarbakır'daki şehit edilen polisin, doğum gününde hayatını kaybettiği ifade edilirken, Kenan Ardıç'ın iki yaşında bir oğlu olduğu bildirildi.

SUR'DA POLİS ŞEHİT

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlar sürüyor.

Operasyon sırasında PKK terör örgütü militanlarının tuzakladığı bombanın infilak ettirilmesi sonucu 2 polis memuru ile 1 asker yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı.  Polislerden Kenan Ardıç doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Olayda yaralanan 1 polis ile 1 askerin tedavisi ise sürüyor. Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

ŞEHİDİN BABA EVİ

Özel harekat polisi Kenan Ardıç'ın (28) memleketi Sivas'taki baba ocağına kor ateşi düşürdü. Şehidin Diriliş Mahallesi Gurbet Caddesi'ndeki baba evine gelen yetkililer, baba Cemal ile anne Zeliha Ardıç'a şehadet haberini verdi.

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı, tedbir amacıyla evin önünde 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi. Acı haberi duyup fenalaşan şehidin dedesi Şevket Ardıç'a sağlık ekipleri müdahale etti. İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da eve gelerek şehidin ailesine başsağlığı diledi.

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT

Ardıç'ın doğum gününde şehit düştüğü, 2 yaşında Egemen adında bir oğlu olduğu, 2012'den beri Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünde görev yaptığı, bir süre önce geçici görevle Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.  Şehidin öğretmen eşi İmran Koç Ardıç'ın acı haberin ardından 2 yaşındaki oğlu Egemen ile Erzincan'dan Sivas'a doğru yola çıktığı belirtildi.

Bu arada şehidin baba evinin, 15 Aralık'ta, Diyarbakır'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Nuri Yazanel'in (38) evinin karşısındaki binada yer alması dikkati çekti. Şehit Ardıç için bugün sabah İl Emniyet müdürlüğünde cenaze töreni düzenlenecek.

BİR EVDE SİLAH VE MÜHİMMAT

Bu arada Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, bir evde yapılan aramada PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi. Bu konuda Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Ziya Gökalp Mahallesi'nde BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen bir ikamette arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda, 1 roketatar silahı, 3 anti personel roketatar mühimmatı, 1 anti tank roketatar mühimmatı, 4 roketatar mühimmatına ait sevk motorları, 30 elektrikli kapsül, halkı provoke etmeye yönelik bastırılmış çok sayıda el broşürü ele geçirilmiştir. Bahse konu adreste gerekli incelemeler yapılmış olup, materyaller muhafaza altına alınmış ve konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

CİZRE'DEN GELEN ŞEHİT HABERİ

Öte yandan, Cizre'de 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilerek hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar devam ederken, dün gece yaşanan çatışmalarda özel harekat polis memur Erol Aktürk'ün şehit oldu, 5 polis memuru yaralandı. Dün, saat 12.00 sıralarında teröristlerin saldırısında 1 askerin şehit oldu, 4 asker de yaralandığını açıkladı.

Özel harekat polisi Erol Aktürk için Şırnak'ta cenaze tören düzenlendi. ktürk için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törende şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra dualar edildi. Yapılan duaların ardından şehidin cenazesi, karayolu ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na, ordan da havayolu ile Manisa'ya gönderildi.

MANİSA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Aktürk'ün eşi Şule Aktürk, çocukları 17 yaşındaki Rümeyza, 13 yaşındaki, Tuğba ve 9 yaşındaki  Mehmet Akif Aktürk, acı haberi sağlık ekibi eşliğinde dün gece evlerine gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan'dan öğrendi. Şehidin kardeşleri İsmail ve Hüseyin Aktürk de Manisa'ya geldi.  Emniyet teşkilatı TOKİ bahçesinde taziye çadırı kurarken, sağlık ekibi de hazır bekletildi. Şehidin evinde Kuran okutuldu.

CİZRE'DE 173 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de devam eden operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, 12 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 173'tür) 6 adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, 8 barikat kaldırılmıştır" denildi.

Açıklamada Silopi İlçesi'nde de devam eden operasyonlarda 4 av tüfeği, 1 tabanca, 600 kilogram amonyum nitrat ele geçirildiği, 7 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 55 barikatın kaldırıldığı ve 11 hendeğin kapatıldığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi