Yenişehir Belediye Başkanı’ndan Afiş Açıklaması

Diyarbakır'da Yenişehir İlçe Belediyesi Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş, çocuk gelinlere dikkat çekmek amacıyla hazırlanan ancak üzerinde Danimarkalı bir karikatüristin Hazreti Muhammed'e hakaret içeren çiziminin kullanılması nedeniyle büyük tepkilere neden olan afişle ilgili vatandaşlardan özür diledi. Eş başkanlar, afişle ilgili sorumluluğu bulunan personelin görevinden alındığını açıkladı.

Yenişehir Belediye Başkanı’ndan Afiş Açıklaması

DBP’li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle çocuk gelinlere dikkat çekmek amacıyla kentin birçok noktasındaki billboardlara afiş astı. “Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır” başlığıyla yayınlanan afişte, Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği Hazreti Muhammed’e hakaret içeren bir karikatüre de yer verildi. Büyük tepkilere neden olması üzerine afişler dün belediye ekipleri tarafından toplatıldı.

“SORUMLULUĞU OLAN PERSONEL TESPİT EDİLDİ”

Belediye Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş, olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, her yıl 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendiği belirtilerek, “Bu çalışmalar çerçevesinde kadına yönelik şiddeti görünür kılmak amacıyla yaptığımız billboard çalışmamızda hepimizin hassasiyetlerine dokunan bir billboardın fark edilir edilmez kaldırıldığını, bu hassasiyeti gözetmeden çalışmayı yapan personelimize yönelik soruşturma başlattığımızı, soruşturma sonucunda sorumluluğu tespit edilen personelimizin görevden alındığını kamuoyuna saygıyla bildirir, yaşanan duygusal kırılmalardan dolayı tekrar üzüntülerimizi ve özrümüzü sunarız” denildi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz