Yenişehir Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi

Yenişehir Belediyesi bir ilke imza atarak hizmet alımı işçileri ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Yenişehir Belediyer Başkanı Kurbanoğlu, belediye, müteahhit firma ve Genel-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen sözleşme ile emekçilere verdikleri değeri ortaya koyduklarını söyledi.

Yenişehir Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi

DİYARBAKIR- Yenişehir Belediyesi bir ilke imza atarak hizmet alımı işçileri ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Yenişehir Belediyesi Başkanlık Makamındaki imza törenine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Behçet, Ekinci,Genel-İş Sendikası Bölge Başkanı Serdar Ekingen, Diyarbakır Genel-İş Şube Başkanı Salih Doğrul ve taşeron firma katıldı. Temel amaçlarının emekçilerden yana politika izlemek olduğunu belirten Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu,Türkiye’de bir ilk olan hizmet alımı işçileriyle sözleşme yaparak bunu ortaya koyduklarını söyledi.

‘MADDİ AÇIDAN ZAHMET ÇEKİYORLAR’

Kurbanoğlu,“ Siyasetimizin de belirttiği gibi, amacımız ve hedefimiz her zaman olduğu gibi emekçiden yana tavır koymaktır. Onların sendikalı olma mücadelelerinde güç ve destek vermektir. Belediyemizde de 170’i aşkın hizmet alımı emekçi arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız tüm hizmet alımlarında çaba gerektirecek işlerde çalıştırılmalarına rağmen, maddi açıdan büyük zahmeti çekende yine bu emekçi arkadaşlarımızdır. Genel-İş Şube Başkanımızın da belirttiği gibi inşallah bu hak arayışı başarılı olacaktır. Yenişehir Belediyesi olarak bizde elimizden gelen desteği sunacağız.” dedi.

‘MÜCADELEMİZİN BİR SONUCUDUR’

 Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Salih Doğrul ise bu tutumundan dolayı Yenişehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Doğrul,” “Genel-İş Sendikası olarak, emek mücadelesinde büyük bir pay oranına sahip hale gelen, taşeron işçiler üzerine, yılardır mücadele ediliyor. Belediyelerimizin bu konudaki duyarlıkları gerçekten tarihe geçecek aşamadadır. Arkadaşlarımızın sosyal, ekonomik ve özlük haklarının korunması noktasında, verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından sözleşme taraflar arasında imzalandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz