Yere çöp atılmasına isyan eden esnaf, ceza verilmesini istedi

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun geleneksel hale getirdiği Cuma namazından sonraki halk buluşmasının bu haftaki bölümüne ilçede yaşanan temizlik sorunu ve yere çöp atılması damga vurdu.

Yere çöp atılmasına isyan eden esnaf, ceza verilmesini istedi

Belediye ekiplerinin iyi niyetle çalıştığını ancak sorumsuzca hareket eden kişilerin halkın huzurunu kaçırdığını belirten esnaflar, Başkan Beyoğlu’ndan temizlik kurallarını ihlal edenlere ceza vermelerini istedi. Ceza olayına sıcak bakmadıklarını ifade eden Beyoğlu,”Çok gerekmedikçe biz cezadan yana değiliz. Burası bizim şehrimiz, semtimiz, mahallemiz. Bilinçli olursak hiçbir sorun kalmaz. Kadim Bağlar halkını ilçesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ TEMİZLİYOR, SORUMSUZ KİŞİLER KİRLETİYOR

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde yere atılan çöpler ve çevrenin kirletilmesi esnafı isyan ettirdi. Bu sorun Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun Cuma namazı sırasında eski Bağlar bölgesindeki Girne Caddesi’nde gerçekleştirdiği halk ve esnaf buluşmasına damga vurdu. Caddeyi baştan sona gezerek esnafların taleplerini dinleyen Başkan Beyoğlu’na yere çöp atılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren esnaflar, soruna çözüm bulunmasını ve ağır cezalar verilmesini istedi.

Belediye ekiplerinin ellerinden geleni yaptığını, Başkan Beyoğlu’nun defalarca buraya gelip halkla kucaklaşarak sorunlara karşı duyarlılık gösterdiğini ifade eden esnaflar, gerek evlerin balkonlarından gerekse yoldan geçen vatandaşlar ve araçlar tarafından çöp atılmasından dert yandı.

“CEZA VERMEKLE ÇÖZÜLMEZ, HERKESİN DUYARLI VE SAĞDUYULU OLMASI LAZIM”

Çok gerekmedikçe belediyenin tüm denetim ve işlemlerinde ceza vermekten yana olmadıklarını ifade eden Başkan Beyoğlu,”Ama gerekirse onu da yaparız. Biz bu iş iyi niyetle çözülsün, herkes şehrine sahip çıksın istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Her noktada çöp konteynırı, çöp toplama yeri ve çöp kutusu olmasına rağmen yere çöp atılmasının sorumsuzluk olduğunu kaydeden Beyoğlu,”Bu iş ceza vermekle çözülmez. Bu konuda maalesef genel bir anlayış eksikliği var. Ekiplerimiz sabahtan akşama kadar buralarda temizlik yapıyor. Yine zabıtalarımız kaldırım ve yol işgalleri konusunda sürekli uyarılar yapıyor. Buna rağmen kanayan yara olmaktan kurtulamadı. Sorumsuzca ve bilinçsizce hareket eden kişiler tüm ilçenin, tüm milletin huzurunu bozuyor. Burada yaşayan insanlar olarak şehrimize sahip çıkalım, yere çöp atmayalım, kaldırımları ve yolları işgal etmeyelim, buna uymayanları ikaz edelim. Çabalarımızdan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz