Görüş Bildir

Yetimleri Yalnız Bırakmıyorlar!

Yetim çocukları iftar sofralarında da yalnız bırakmıyorlar Diyarbakır'da 100 kadın din görevlisi, yemek götürdükleri evlerde kurulan sofralarda yetim çocuklar ve aileleriyle bir araya geliyor

Yetimleri Yalnız Bırakmıyorlar!

Projenin uygulandığı 2 yılda 500 yetime ulaşan din görevlileri, ramazanda iftar sofralarında da onları yalnız bırakmıyor

Proje Koordinatörü Eker, "Hedefimiz, hangi sebeple olursa olsun eşini kaybeden hanım kardeşlerimiz ve onların yetim kalan çocuklarıyla kaynaşmaktır. Bu mutluluğu yaşamak için herkesi bir yetim sofrasına oturmaya davet ediyorum"

Diyarbakır'da kadın din görevlileri, yemek götürdükleri evlerde kurulan sofralarda yetim çocuklar ve aileleriyle bir araya geliyor.

Merkez Yenişehir, Sur, Kayapınar ve Bağlar ilçe müftülüklerinde görevli vaizeler ve Kur'an kursu öğreticilerinden oluşan 100 kadın din görevlisi, hazırladıkları "Bir Yetime Kardeş Olmak İster misin?" adlı proje çerçevesinde, 2 yılda 500 yetim çocuğa ulaştı.

Yetimlerin yaşadığı evleri ziyaret ederek beraberlerinde götürdükleri yemeklerle sofra kuran din görevlileri, aile bireyleriyle aynı sofrada yemek yiyerek, sohbet etme imkanı buluyor.

Herkesi bir yetim sofrasına oturmaya davet ediyorum

Yenişehir Müftülüğü'nde Kur'an kursu öğreticisi ve proje koordinatörü Ayşe Handan Eker, proje giderlerinin kadın din görevlileri ve hayırseverler tarafından karşılandığını söyledi.

Eker, kentteki Kur'an kurslarını kardeş kurs ilan ederek daha fazla yetime ulaşmayı hedeflediklerini ifade ederek, 2 yıl önce başladıkları projede bugüne kadar 500 yetime ulaştıklarını belirtti.

Ramazanda da sürdürdükleri proje ile hazırladıkları yemeklerle konuk oldukları evlerde hazırlanan sofralarda yetim çocuklarla iftar yaptıklarına dikkati çeken Eker, iftarın ardından aile bireyleriyle camide teravih namazı kıldıklarını kaydetti.

Eker, ramazandan önce de ailelerle piknik yaptıklarını, sinema, tiyatro ve spor gibi sosyal aktivitelere de katıldıklarını aktararak, şöyle dedi:

"İmkanlarımız ölçüsünde ailelerle yakından ilgilenmeye çalışıyor, yetimlerin ve annelerinin sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Projeye katkı sunanlar ellerindeki tüm imkanları adeta seferber ediyor. Hedefimiz hangi sebeple olursa olsun eşini kaybeden hanım kardeşlerimiz ve onların yetim kalan çocuklarıyla kaynaşmaktır. Bu mutluluğu yaşamak için herkesi bir yetim sofrasına oturmaya davet ediyorum."

Bir yetimi kan davasına karışmaktan kurtardık

Bu projeyi mesai saatlerinin dışında sürdürdüklerine işaret eden Eker, tamamen gönüllük esasıyla bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini anlattı.

"Hazreti Peygamberimiz "Müminler ancak kardeştir" buyurmuştur. Bu çalışma aynı zamanda kardeşlik hukukunu da sağlıyor" diyen Eker, yalnız bırakmadıkları yetimlerin yüzlerinde hissettikleri mutluluğu gördüklerini vurguladı.

Ev ziyaretlerinden birinde babası bir kavgada vurularak hayatını kaybeden bir yetim çocukla görüştüklerini anlatan Eker, şunları söyledi:

"11 yaşındaki bu çocuk kan davasına karışmak üzereydi. Onunla konuşarak bundan vazgeçmesini sağladık. Bir yetimi kan davasına karışmaktan kurtardık. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Üzerindeki baskı ortamında onu yalnız bırakmadık. Şimdi ailesiyle ve ailesine faydalı bir birey olma yolunda hızla ilerliyor."

Bu buluşma bize huzur verdi

Babasını 4 yıl önce kaybeden Betül Özengiz (13), kadın din görevlilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti anlattı.

Din görevlilerinin kendilerine her konuda destek sunduğunu dile getiren Özengiz, "Hocalarımız bana meslek seçmemde de yardımcı oluyor. Okumamız ve derslere çalışmamız yönünde bizi motive ediyorlar" diye konuştu.

Betül Özengiz'in annesi Kader Özengiz de proje ile kadın din görevlileri ile dertleşme imkanı bulduklarını söyledi.

"Bu son derece önemli bir proje. Bu buluşma bize huzur verdi" ifadelerini kullanan Özengiz, kadın din görevlileri ile aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi