Yıkımı hüzünle seyrediyorlar!

Kentin ilk AVM'si olarak 24 yıl önce hizmete giren Galeria Alışveriş Merkezi'nde yıkım işlemleri sürüyor. Diyarbakırlılar ise anılarla dolu AVM'nin yıkımını hüzünle seyredip, cep telefonu ile görüntü çekiyor.

Yıkımı hüzünle seyrediyorlar!

Yenişehir ilçesinde kentin ilk AVM'si olarak 1999'da hizmete giren, Galeria Alışveriş Merkezi'nde yıkım işlemleri sürüyor. Diyarbakırlılar ise anılarla dolu AVM'nin yıkımını hüzünle seyrediyor.

DEPREMDE BİR BLOKU YIKILDI

4 katı alışveriş merkezi olup, 8 katı da 128 daireden oluşan 4 bloklu Galeria Sitesi'nin 1 bloku, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilkinde yıkıldı. 89 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi de yaralı kurtuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce 'ağır hasar' raporu verilen Galeria'nın diğer blokları ile alışveriş merkezinin yıkımına karar verildi.

YIKIM İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Galeria Sitesi'nin kontrollü yıkımı sırasında bir bloğu daha çökerken, ayakta kalan 2 bloğun yıkım işlemleri sürüyor. Diyarbakırlılar ise anılarla dolu AVM'nin yıkımını hüzünle seyredip, cep telefonu ile görüntü çekiyor.

HÜZÜNLE İZLİYORLAR

Yıkım işlemleri sırasında çok duygulandığını ifade eden Kadir Ay (46), "Diyar Galeria, Diyarbakır'ın en eski alışveriş merkezlerindendi. Çok insanı ölü olarak çıkardılar. Ölenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara da şifa versin. Gelip gidiyoruz. Buradan çok insan gelip, geçti. Şimdi de gelip yıkımını seyrediyorlar. İnsan baya etkileniyor. Burası tek değil. Türkiye'nin neresinde olursa olsun, bizim için aynıdır. İnsan duygulanıyor, etkileniyor ve psikoloji bozuluyor. Diyecek bir şey bulamıyoruz" diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz