Yine kuyumcu vurgunu

3 yıl önce 300 milyonluk kuyumcu vurgunun ardından öncek gün Sur'da 6.5 milyonluk yeni bir kuyumcu vurgunu yaşandı. Onlarca kişi, polise koştu, kuyumcu ise sıra kadem bastı.

Yine kuyumcu vurgunu

Merkez Sur ilçesinde, müşterilerinden 3 kilo altın, yüklü miktarda döviz ve TL toplayan kuyumcu H.T. ortadan kayboldu. Mağduriyet şikayetinde bulunan 14 kişinin polisteki ifadelerine göre yaklaşık 6,5 milyon TL'yi bulan vurgunun, gelecek şikayetlere bağlı olarak artabileceği belirtildi.

KUYUMCU SIRRA KADEM BASTI

Sur ilçesindeki Tarihi Ulu Caml karşısında bulunan Kuyumcular çarşısında kuyumculuk yapan H.T., iddiaya göre, 3 gün önce çevresinden ve müşterilerinden 3 kilo altın, yüklü miktarda döviz ve Türk Lirası topladı.

VİTRİNDEKİ SAHTE ALTINLAR

İş yerinin vitrinine sahte altınları dizen kuyumcu, ortadan kayboldu. Kuyumcuya gelip kapalı olduğunu gören ve telefonla aradıkları H.T.'ye ulaşamayan alacaklılar, mağdur olduklarını ileri sürerek, durumu polise bildirdi.

14 KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Şimdiye kadar mağdur olduğunu iddia ederek, H.T. ile ilgili şikayette bulunan 14 kişinin alınan ifadelerinde yapılan vurgunun yaklaşık 6,5 milyon TL olduğu ve gelecek şikayetlere bağlı olarak bu rakamın artabileceği belirtildi.

KAÇAN KUYUMCU ARANIYOR

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, H.T.'nin şehir dışına kaçmış olabileceğini değerlendirdi. Polisin, H.T.'nin yakalanması için çalışmaları sürüyor.

23 GRAM ALTINIMI TESLİM ETMİŞTİM

Kuyumcular çarşısına gelerek esnafı tanıdığını belirten mağdur R.Ö. (31), geçen yıl evlendiğini ve kuyumcuyla altın al-sat alışverişleri olduğunu ileri sürdü. 23,85 gram altınını kuyumcuya teslim ettiğini öne süren R.Ö., “Bunlar insanları dolandırıp kaçtılar. Ben kendilerini aradım dedim ki, paramı at hesabıma. Kendisi de bana dedi ki, ‘abi attım’, fakat atmadı. Hesap dokümanlarında durum mevcuttur. Bende belgem de var gördüğünüz gibi elimdeki kartta yazıyor. Borcum olduğu için kendisine bozmak için verdim. Hesabıma atacağını söyledi. Ertesi gün sabah geldim baktım içerisi boşatılmış. Burada bulunan esnaf, bana kaçtığını söylediler. Şahıslar birçok kişiyi dolandırıp kaçmışlar ve burada bulunan esnaflar dahil birçok kişiyi mağdur etmişler. Yetkililerden bu konuda gereğinin yapılmasını istiyorum” dedi.

ÜÇ SENE ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Kuyumcu vurgunu olayının bir benzeri de 3 yıl önce yaşanmıştı. Aralarında üst düzey bürokratların bulunduğu çok sayıda kişi birikimlerini kuyumcuya teslim etmiş, kuyumcu yaklaşık 300 milyon TL'yi alarak kayıplara karışmıştı. Daha sonra yakalanıp, cezaevine konulan üç kardeşle ilgili dava halen yargıda devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz