Yine kuyumcu vurgunu

Sadet zinciri üzerinden yaşanan kuyumcu vurgununa bir halka daha eklendi. Bağlar’da 22 milyon liralık kuyumcu vurgunu patlak verdi. Kaçan 6 şüpheli Adana ve Osmaniye'de yakalandı

Yine kuyumcu vurgunu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde müşterilerinin telefonla ulaşamadığı kuyumcunun kaçtığı ortaya çıktı. Olayla ilgili şikayette bulunan 65 kişinin iş yeri sahibine 22 milyon lira teslim ettikleri öğrenildi. Haberi alan yaklaşık 100 kişi, kuyumcu dükkanın önünde toplanırken, olası yeni şikayetlerle para miktarının artabileceği belirtildi. Burada kaçtıkları gerekçesiyle 6 şüpheli Adana'da yakalandı.

KUYUMCUNUN TELEFONUNA ULAŞILMAYINCA

Olay, önceki akşam saatlerinde Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan ve uzun yıllardır kuyumculuk yapan işyerinde patlak verdi. İddiaya göre kuyumcu dükkanını işleten C.Y, S.Y. E.Y. M.Y, M.Y. ve E.A. adlı kişilere akşam saatlerinden itibaren telefonla arayan müşteriler ulaşamadı. Bunun üzerine aralarında ailelerin de olduğu yaklaşık 100 kişi iş yeri önüne geldi.

DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR

Burada toplanan vatandaşların arasında 65 kişinin 22 milyon lira çivarında para ve ziynet eşyası teslim ettiklerini ileri sürdü. Şahıslar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ne giderek şikayetçi oldu. Dolandırıldıklarını ileri süren kişilerin, şikayeti üzerinde hareket gesçilirken, çok sayıda vatandaşın iş yeri önündeki bekleyişi dünden beri devam ediyor. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili çalışma başlatırken, para miktarının şikayete göre artabileceği belirtildi.

ŞÜPHELİLER KAÇARKEN YAKALANDILAR

Ekipler, belirlenen 6 zanlının birbirleriyle akraba olduklarını ve Diyarbakır'ı terk ettiklerini saptadı. Düzenlenen operasyonda, şüphelilerden C.Y, S.Y. ve E.Y. Osmaniye, M.Y, M.Y. ve E.A. da Adana'nın Pozantı ilçesinde gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin 65 kişiden,  22 milyon 750 bin 200 lira toplam para aldıkları belirlendi.

PEŞ PEŞE KUYUMCU VURGUNLARI

Öte yandan, Bağlar ve Kayapınar ilçesinde 7 Haziran'da yüksek kazanç vaadiyle müşterilerden yüklü miktarda altın, döviz ve Türk Lirası toplayıp, kaçan 6 kuyumcudan yakalanan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştı. Olayla ilgili olarak şüphelilerin 230 kişiden topladığı paranın miktarının ise 28 milyon 886 bin 276 TL olduğu ortaya çıkmıştı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz