Görüş Bildir

Yolcu otobüsü böyle devrildi

Diyarbakır’da yolcu otobüsü devrildi: 3’ü ağır 35 yaralı.

Yolcu otobüsü böyle devrildi

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 3’ü ağır 35 kişi yaralandı.

YOLCU OTOBÜSÜ

Kaza, Bismil ilçesi Yuvacık köyü girişinde meydana geldi. Siirt’ten yolcularını aldıktan sonra Yalova’ya doğru yola çıkan Y.İ., iddiaya göre, önüne çıkan araca çarpmamak için 16 ASR 703 plakalı ve Kamil Koç firmasına ait otobüsle manevra yapmak isterken kontrolü kaybetti. 

35 KİŞİ YARALANDI

Otobüs, yolun kenarına devrildi. İhbarla bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve AFAD ekibi sevk edildi. Sıkışan bazı yolcular, ekiplerin ortak çalışmasıyla otobüsten çıkarıldı. 3’ü ağır 35 yaralı, ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeniyle yolun bir kısmı kapanırken, ekipler de kontrollü olarak trafik akışını sağladı. Y.İ.'nin kaza yerinde jandarmaya "Köy girişinde önüme çıkan transite çarpmamak için direksiyonu kırdım" dediği öğrenildi. 

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anının kameraya yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. TTers yönden yola çıkan, 21 BK 325 plakalı ve arkası açık aracın yola girdiği ve şoförünün çarpmamaya çalıştığı yolcu otobüsünün yana yattığı, anlar görüntülerde yer aldı. 

GÜNÜN İKİNCİ KAZASI

Bismil’de günün ikinci kazasında bir kişi yaralandı. Kaza, Bismil ilçesi Batman yolu Çöltepe mevkiinde meydana geldi. 35 AFV 954 plakalı araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu pamuk tarlasına yuvarlandı. 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar ile olay yerine 112 sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü hastaneye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir