Yollar can pazarı!

Kar ve buzlanma karayollarını can pazarına çevirdi. Diyarbakır ve bölgesindeki kazalarda bir kişi öldü, 40 kişi de yaralandı.

Yollar can pazarı!

Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı ve buzlanma, trafik kazalarının da yaşanmasına neden oldu. Bölgedeki kazalarda bir kişi ölürken, 40 kişi de yaralandı.

ÖĞRETMENLERİN MİNİBÜSÜ

Kaza, akşam saatlerinde Siverek ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Dilekli Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Dilekli İlkokulu'ndaki öğretmenleri ilçe merkezine taşıyan Mahmut Dizlek yönetimindeki 63 ET 288 plakalı minibüs, kar sonrası buzlanan yolda kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

10 KİŞİ YARALANDI

Kazada ters duran minibüsün sürücüsü Dizlek ile araçta bulunan öğretmenler Gani Karadeniz, Özgür Ercek, Server Sarıyiğit, Dilek Köstü, Elif Bayraktar, İnci Coşar Demir, Mesut Öz, Mehmet Çay ve Ömer Kurt yaralandı.  Yaralı öğretmenler, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil servise alınan öğretmenlerin tedavileri sürürken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DİYARBAKIR KARAYOLUNDA

Günün ikinci kazası ise öğle saatlerinde Hilvan- Diyarbakır karayolunda meydana geldi. Hilvan yönüne giden Eşref Kale yönetimindeki otomobil, buzlanan yolda kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada Rabia Kale yaşamını yitirirken, annesi Hülya ve babası Eşref Kale yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri Kale çiftini ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesi'ne götürürken, minik Rabia'nın cesedi ise otopsi için morga konuldu. Acil serviste ilk müdahalesi Hülya Kale hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa'ya sevk edildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

ZİNCERLEME KAZA 15 YARALI

Hilvan- Şanlıurfa karayolunda bulunan GAP Havaalanı yakınlarında sis nedeniyle görüş uzaklığının düştüğü ve buzlanan yolda 22 araç birbiriyle çarpıştı. Çoğunluğu otomobil olan, minibüs, kamyon ve TIR'ların karıştığı kazada isimleri henüz belirlenemeyen 15 kişi yaralandı. İhbar üzerine sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınan yaralılar, Hilvan ve Şanlıurfa'daki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

GENÇ YOLUNDA MİNİBÜS

Şeyh Muhammet Alagöz idaresindeki 12 D 0012 plakalı minibüs, Bingöl-Genç karayolu Baylaz Petrol mevkisinde buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu devrildi. Kazada, minibüste bulunan sürücü dahil 10 kişi yaralandı. Sağlık ekiplerince Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

AMBULANS DEVRİLDİ

Doğan Doyar yönetimindeki 33 ASY 29 plakalı minibüs ile cenaze taşıyan Selim Akman yönetimindeki 56 DA 052 plakalı ambulans Siirt kavşağında çarpıştı. Buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada, ambulans takla attıktan sonra yan yatarken, sürücü ve ölen kişinin yakınları yara almadan kurtuldu. Ambulans sürücüsü Selim Akman, minibüse korna çaldığını ve minibüsün fren tutamadığını belirterek, bundan dolayı kazanın meydana geldiğini söyledi. Ambulansın içinde cenaze olduğunu belirten Akman, cenazenin defin için Siirt'e götürüldüğünü kaydetti.

Kazada, minibüs ve ambulansta maddi hasar meydana geldi. Polis, olay yerinde güvenlik önlemi alarak, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz