Yollar Kapanacak

HDP’lilerden 1 Eylül Dünya Barış Mitingi'ne katılım çağrısı yapılırken, bugün miting nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Yollar Kapanacak

Diyarbakır'da basın açıklaması yapan HDP'li milletvekilleri, yarın düzenlenecek 1 Eylül Dünya Barış Mitingi'ne katılım çağrısında bulundu, ardından bildiri dağıttı. Miting nedeniyle bazı yollar da bugün trafiğe kapatılacak.

1 EYLÜL MİTİNGİ

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti'ne bir araya gelen HDP milletvekileri Meral Danış Beştaş, Fatma Kurtalan, Selçuk Mızraklı, İmam Taşçıer, Dersim Dağ'ın yanı sıra çok sayıda partili, yarın HDP tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapılacak 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtalan, mitinge tüm Diyarbakırlıları davet ederek, şunları söyledi:

HDP'LİLERDEN ÇAĞRI

"Yarın(bugün), tüm dünya barışı kutlayacak. Barışa en çok ihtiyaç duyanlar bunu daha çok görkemli kutlayacak. Tüm Ortadoğu bir savaş alanı. Yıllardan beri çok acıların yaşandığ bir coğrafyada yaşıyoruz. Biz, 1 Eylül Dünya Barış gününü çok önemsiyoruz. Özellikle Diyarbakır'da çok görkemli olmasını istiyoruz. Yarın herkesi miting alanana davet ediyoruz." Açıklamanın ardından HDP'li milletvekilleri, çevredekilere ve esnafa bildiri dağıtarak, bugünkü mitinge katılım çağrısında bulundu.

YOLLAR TARAFİĞE KAPALI

Konuyla ilgili olarak valilikten yapılan açıklamada, "1 Eylül 2018 günü yapılacak olan Dünya Barış Günü Açık Hava Toplantısı kapsamında vatandaşlarımızın etkinliğin yapılacağı alana yakın yollarda giriş ve çıkışlarda mağdur olmaması adına etkinlik süresince trafiğe kapatılacak olan yollar ve alternatif güzergâhlar aşağıda belirtilmiştir." denildi.

KAPATILACAK YOLLAR

1 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 00.00 ile etkinlik bitimine kadar kapatılacak olan yollar şöyle sıralandı:

* Akkoyunlu Caddesi'nde; Ofis Kavşağı'ndan kapanacaktır. Alternatif olarak Ekinciler Caddesi-Hintlibaba Caddesi'ni takiben Ali Emiri Caddesi'ne verilecek.

* Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde; Sezai Karakoç Kavşağı'ndan kapanacaktır. Alternatif olarak Cemiloğlu Caddesi, Klavuz Caddesi takiben Nükhet Coşkun Caddesi'ne veya Şehitlik Kavşağı-Ali Emiri Caddesi takiben Elazığ Caddesi'ne verilecek.

* Cemiloğlu Caddesi'nde; Bağlar Polis Merkez Amirliği önünden kapanacaktır. Alternatif olarak Klavuz Caddesi ve Gürsel Caddesi takiben Nükhet Coşkun Caddesi'ne verilecek.

* İstasyon Caddesi'nde; İstasyon Caddesi-İnaloğlu Caddesi kesişiminden kapanacaktır. Alternatif olarak Ali Emiri Caddesi takiben Elazığ Caddesi veya Ekinciler Caddesi'ne verilecek.

* Kışla Caddesi'nde; İstasyon Caddesi-Kışla Caddesi kesişiminden kapanacaktır. Alternatif olarak Ekinciler Caddesi takiben Elazığ Caddesi'ne verilecek. (

Kaynak: Diyarbakır Söz