Yüksekdağ’ın acı günü

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adalet Bakanlığı'ndan alınan izinle ağabeyi Necmi Yüksekdağ'ın cenazesi için Adana’ya gitti. Törene, HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları bir çok vekil katıldı.

Yüksekdağ’ın acı günü

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ önceki gün vefat eden ağabeyi Necmi Yüksekdağ için Adana’da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın ağabeyi Necmi Yüksekdağ önceki gün vefat etti. Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yüksekdağ, Adalet Bakanlığı'ndan alınan izinle dün sabah ağabeyinin cenazesi için jandarma eşliğinde Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesine götürüldü.

Yüksekdağ ailesinin evinin önünde taziye alanı kuruldu. HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HEDEP milletvekilleri Pervin Buldan, Ali Bozan, Adelet Kaya, HEDEP'in Adana ve Mersin örgütleri ile ESP’liler Yüksekdağ'ı yalnız bırakmadı.

Figen Yüksekdağ'ın ağabeyi Necmi Yüksekdağ’ın cenazesi Yumurtalık ilçesine bağlı Gökova Mezarlığı’nda defnedildi. Yüksekdağ, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz