Yürek burkan kardeş dramı

Diyarbakır’da karaciğerlerinden rahatsız olan Recep ve Elif isimli kardeşler,idrarlarını yapamıyor. Özgeçici ailesi,yürek burkan dramın son bulması yetkililerden destek istedi. Tek odalı evdeki yaşam görenleri adeta insanlığından utandırıyor.

Yürek burkan kardeş dramı

Serkan ve Elif Özgeçici kardeşler 1.5 yıl önce bu amansız hastalığa yakalandı. Serkan 15 ve Elif de 17 yaşında. Doktorların teşhisine göre ikisi de karaciğerlerinden rahatsızlandıkları için büyük idrarlarını yapamıyor.

8 çocuklu ailenin fertleri olan Serkan ve Elif’in yaşadığı ortam da en az sağlık durumları kadar yürek burkuyor. Merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı İplik Mahallesi’nde yaşayan Özgeçici ailesi tek odalı,bakımsız evde hayata tutunmaya çalışıyor.

10 nüfüslü bir aile olarak görenleri insanlığından utandıran koşullarda yaşadıklarını belirten baba Recep Özgeçici,çocuklarının idrar ihtiyaçlarını gideremediğini söyledi.

‘İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ’

‘İnsanca yaşamak istiyoruz’ diyen acılı baba,”Çocuklarımı defalarca hastaneye götürdüm. Doktorlar bu hastalığa çare olmadığını söylediler. Kızım ve oğlumu mama ile besliyoruz. Gördüğünüz gibi halim çok kötü .8 çocuğumuz var. 10 nüfüs olarak tek odada yaşam mücadelesi veriyoruz. Doktorlar bana, çocuklar hijyenik ortamda kalması gerektiğini söyledi.

Ben evimi tatlı satarak geçindiriyorum. Fakat artık tatlı satışı yapamıyorum.Allah rızası için bize yardım yapılsın. Çok zor durumdayız.Ben sayın büyüklerimden sadece iki odalı ev istiyorum. Kızım ve oğlum için bakım ücreti için müracaat ettim.Ne yazık ki cevap gelmedi.” dedi.

GÖZÜYAŞLI ANNE :’HER GÜN ÖLÜYORUM’

Serkan ve Elif’in imam nikahlı anneleri Yazgül Kuranlı ise röportaj sırasında gözyaşlarına hakim olamayarak yetkililerden destek istedi. Talihsiz anne,”Çocukları böyle gördükçe her gün ölüyorum. Sonuçta bir anneyim ve bu haberi okuyan yetkililer ne olur anne gözüyle baksın. Çocuklarım tuvaletlerini yapamıyor. Sürekli bakım yapmak zorundayız. Hepimiz bir odaya mahkumuz.Mutfak,tuvalet,banyo yok .Allah hiçbir anneyi benim durumuma sokmasın. Bize para ve iş değil insan gibi kalabileceğimiz bir ev versinler. Valilik,belediye ve kaymakamlıktan destek bekliyoruz. Hastalığın tedavisi yokmuş diyorlar. Eğer böyle bir imkanı olanlar varsa da bize yardımcı olsunlar.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz