Görüş Bildir

Yürek Sızlattı!

Evlerini terk ederek, kaymakamlık tarafından bir otele yerleştirilen aile, "Artık savaş değil barış istiyoruz. Neyin savaşıdır onu da anlamadık. Gelenler de hep çoluk çocuk, çeteydi, bu duruma bunlar getirdi" dedi.

Yürek Sızlattı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve Kaymakamlıkça otele yerleştirilen ailelere devlet desteği devam ediyor.

Valilikçe yürütülen "Kadın Sağlığı ve Eğitimi Projesi" kapsamında, teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılan ailelere misafir edildikleri otellerde sağlık hizmeti sunuluyor.

Proje Koordinatörü Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, beraberinde Sur Kaymakamı Memduh Tura'nın eşi Gül Tura ile aileleri ziyaret etti.

Aksoy, sağlık taramasından geçirilen çocuklara oyuncak dağıttı, kadınlar da sağlık konusunda bilgilendirildi.

- "Her insan evinde yaşamak ister"

Aksoy, yaptığı açıklamada, yaşadıkları ortamı paylaşmak için ailelerle sık sık bir araya geldiklerini söyledi.

Yaptıkları ziyaretlerde kadınları sağlığın korunması konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Aksoy, ayrıca talepleri de dinlediklerini belirtti.

Aksoy, "Kadın ve çocuklarımız, doktorlarımız tarafından sağlık taramasından geçiriliyor. Valilik tarafından burada güzel bir ortam sunuldu fakat her insan evinde, ev ortamında yaşamak ister. Bu geçici bir süre. Onların talepleri hep bu yönde" dedi.

- "Taleplerinizi bize iletmenizi istiyoruz"

Ailelerin yaşadıkları sıkıntılara dikkati çeken Aksoy, şunları kaydetti:

"Sizler evinizden, yuvanızdan koptunuz zor bir süreç yaşıyorsunuz ama bizler bu zorlukları yenmeniz noktasında katkıda bulunmak, destek olmak amacıyla buradayız. Valiliğimiz, her türlü ihtiyacınızı devlet olarak karşılamaya çalışıyor. Sizlerin burada rahat etmesi için birçok arkadaşım elinden gelen çabayı gösteriyor. Yine de sorunlarınız olduğunda, bizlerle paylaşmanızı ve taleplerinizi bize iletmenizi istiyoruz."

- "Kaymakamlık her ihtiyacımızı karşılıyor"

Otelde aileleriyle misafir edilen çocuklardan 6. sınıf öğrencisi İ.D, terör saldırıları nedeniyle babası, annesi ve 5 kardeşiyle Dabanoğlu Mahallesindeki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bir süre akrabalarında kaldıklarını, daha sonra babasının Kaymakamlığa başvurusu üzerine otele yerleştirildiklerini anlatan İ.D, yaklaşık 2 aydır otelde kaldıklarını söyledi.

İ.D, otele gelen öğretmenlerinin kendileri için oyunlar hazırladığını, birlikte resim yaptıklarını ifade ederek, "Bizim sıkıntılarımızı unutmamıza katkı sunmaya çalışıyorlar. Şu anda öğretmenlerimiz eşliğinde resim boyuyoruz" diye konuştu.

Bir sıkıntılarının bulunmadığını dile getiren İ.D, "Allah'a çok şükür, başımızda çatı, önümüzde yemek, daha ne isteyelim? Kaymakamlık her ihtiyacımızı karşılıyor. Yemeğimizi, suyumuzu her şeyimizi onlar ödüyor, Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

İ.D, kayıt yaptırdığı Yenişehir ilçesindeki bir okulda eğitimine devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi