Görüş Bildir

Yürek yakan iki ölüm olayı

Biri serinlemek için girdiği Dicle Nehri'nde, diğeri balık avlamak için çayda akıntıya kapılması sonucu boğularak yaşamını yitirdi. Her iki ölüm olayı yürekleri burkarken, yakınları sinir krizleri geçirdi.

Yürek yakan iki ölüm olayı

Merkez Sur ilçesinde serinlemek için girdiği Dicle Nehri'nde akıntıya kapılan Mehmet Ökmen (17), yaşamını yitirdi. Ökmen'in bir süre önce koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul'dan Diyarbakır'a geldiği belirtildi.  Silvan ilçesinde ise çocuklarıyla balık avlamak için çaya giren 40 yaşındaki bir kişi, akıntıya kapıldı. Arama kurtarma ekipleri tarafından sudan çıkarılan talihsiz adam hayatını kaybetti.

VİRÜS NEDENİYLE GELMİŞTİ

Yürekleri burkan boğulma olayının ilki, merkez Sur ilçesinde yaşandı. İstanbul'dan koronavirüs salgını nedeniyle Sur ilçesindeki akrabalarının yanına gelen Mehmet Ökmen, serinlemek için Dicle Nehri'ne girdi. Akıntıya kapılan Ökmen, bir süre sonra gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ökmen, çevredekilerin de yardımıyla ekipler tarafından Bağıvar Mahallesi'nde eski bir fabrikanın olduğu bölgede sudan çıkartıldı.

'HADİ MEHMET' DİYE SESLENDİ

Sağlık ekiplerinin kalp masajıyla hayata döndürmeye çalıştığı sırada olay yerine gelen yakınları gözyaşlarına boğularak, 'Hadi Mehmet' diye seslendi. Ökmen tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Mehmet Ökmen'in cenazesi, otopsi için morga götürüldü.

BALIK AVLARKEN KAPILDI

Günün ikinci boğulma olayı ise Silvan ilçesinde yaşandı.

Şeyhmus Arı, ailesiyle birlikte tarihi Malabadi Köprüsü altındaki baraj göleti kıyısına, balık tutmaya gitti. Arı, gölete giren yeğeninin boğulma tehlikesi geçirdiğini görünce suya atladı. Akıntıya kapılan Arı, kısa sürede gözden kayboldu, yeğeni ise çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Arı'nın cansız bedeni, Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar tarafından sudan çıkardı. Yakınları sinir krizi geçiren Şeyhmus Arı'nın cenazesi, Batman merkeze bağlı İkiztepe köyünde toprağa verildi.

Öte yandan dalgıcı olmadan bölgeye gelen AFAD ekiplerine tepki gösterdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi