Zabıta'nın maske alarmı?!

İçişleri Bakanlığı 81 ilde maske takma zorunluluğu olduğunu duyurdu. Bu kararın hemen ardında emniyet güçlerinin katılımı ile cadde ve sokaklara çıkan Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, ilçenin cadde ve sokaklarında vatandaşlara yönelik çok amaçlı denetim gerçekleştirdi. Maske kullanmayanlara ve yasaklı olduğu halde kıraathane ve kafelerde oyun oynayanlara ceza yazıldı,sosyal mesafe kurallarına uymayanlar uyarıldı.

Zabıta'nın maske alarmı?!

Ak Partili Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, ilçe emniyeti ile eşgüdümlü ve koordineli  çalışarak Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) denetimlerini devam ediyor. Son bir haftada geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilen denetim ve uygulamaların vatandaşlar üzerinde olumlu sonuçlar ortaya çıkarması dikkat çekiyor.

İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelgesinden sonra sabahın ilk ışıklarıyla sahaya çıkan ekipler Göçmenler, Nüket Coşkun, Sunay  ve Sağlık Ocağı caddelerinde hem uyarılarda bulundu, hem de kurallara uymayanlara ceza yazdı.

Maske kullanmanın  zorunlu olduğunu ifade edilerek bu kurala uymayanlara ceza yazılırken, yasaklı olduğu halde kıraathane ve kafelerde oyun oynayanlar da cezai  işlemlerden nasiplerini almaktan kurtulamadı.

90 zabıtanın yanı sıra emniyet personelinin de katıldığı denetimlerde bir çok başlık altında uygulama ve denetim gerçekleştirildi.

 “AYAKTA YOLCU ALMAYIN” UYARISI

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile bölgede titiz bir çalışma gerçekleştiren ekipler,yolcu taşıma araçlarını durdurarak yolcu sayısı,ayakta yolcu alınmaması  ve maske gibi konularda  denetimler gerçekleştirdi.

Esnaflara yönelik ruhsat ve vergi kaydı konularında denetimlerde bulunarak hem işlem yapan hem de kayıtlı olmaları konusunda teşvik eden ekipler, kaldırım işgallerine karşı da esnaf ve vatandaşları uyardı.

Vatandaşları koronavirüs kuralları hakkında bilinçlendirmek amacıyla Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı araçlardan Türkçe, Kürtçe ve Zazaca anonslarla uyarılar gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz