Zam tüm sağlıkçıları kapsamalı!

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu "doktorlara yapılan zammın tüm sağlıkçıları kapsaması" gerektiğini talep etti.

Zam tüm sağlıkçıları kapsamalı!

Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR(SÖZ)-Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, hekimlere yönelik düzenleme ve zam müjdesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını gerektiğini belirterek, "Temennimiz kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesidir" dedi.

ZAM'I DESTEKLİYORUZ               

Doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeyi desteklerini ifade eden Ensarioğlu, "Yetkili sendika olarak zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar manasına gelir. Biz yapılan zamda sağlık çalışanlarının yok sayılmasına karşıyız" diyerek tepki gösterdi.

TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Ensarioğlu şöyle dedi; "Kapıdaki güvenlik görevlisinden danışmadaki memura, temizlik görevlisinden sağlık teknikerine, ambulans şoföründen röntgen teknisyenine, hemşiresinden doktoruna tamamı 1 milyon sağlık emekçisine dahildir. Görev tanımları farklıdır ancak yaptıkları iş sağlık hizmeti sunmaktır. Her bir branştaki, her bir birimdeki sağlık emekçisi, sağlık hizmet zincirinin bir halkasını temsil ediyor. Temennimiz kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesidir. Salgın devam ediyor. Her bir sağlık çalışanının yüzünün gülmesine, işine dört elle sarılmasına, iş barışının ve çalışma huzurunun sağlanmasına büyük ihtiyaç vardır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler