Zerzevan Kalesi’ne 5 ayda 100 bin ziyaretçi

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve kazı çalışmaları yürütülen Zerzevan Kalesi, Ocak Mayıs ayları arasında 100 bin ziyaretçi ağırladı.

Zerzevan Kalesi’ne 5 ayda 100 bin ziyaretçi

2014 yılında kazıların başlamasıyla birlikte ortaya çıkartılan yapılar, eserler dünyanın ilgisini çektiğini belirten Doç. Dr. Coşkun, “2017 Mithras alanın keşfi, ortaya çıkartılan diğer yapılar, yeraltı ve yerüstü yapıları biranda bütün ilgiyi Zerzevan Kalesi'ne topladı. Bu yıl, ziyaretçi sayısı olarak 100 bin rakamına ulaştık. Yılsonuna kadar 500 bin kişi gelecek” dedi.

“HERGÜN TUR OTOBÜSLERİ GELİYOR”

Şu anda ziyaretçi merkezi inşa edildiğini aktaran Coşkun, “Ziyaretçi merkezinin inşaatıyla birlikte yılda en az 1 milyon kişi Zerzevan Kalesi'nde olacak. Hem yurtiçi hem de yurtdışında yoğun bir ziyaretçi var. Zerzevan Kalesi bölgenin bütün tur programlarında var. Aynı zamanda özel programlar yapılıyor. Bazı zamanlar günde 20-25 tur otobüsü geliyor. Zerzevan'a gelen turist, bütün bölge turizmini etkilemekte” diye konuştu.

Ziyaretçilerden Devrim Kavak, aslen Mardinli olduğunu, 30 senedir Ankara'da yaşadığını kaydetti. Buraya ziyarete geldiğini belirten Kavak, “Burayı sosyal medyadan ve televizyonlardan gördük. Buranın enerjisi çok güzel, çok da hayran kaldık” şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerden Ramazan Dağ ise, ilk defa geldiklerini ve çok beğendiklerini dile getirdi. Eski tarih olduğunu, kendilerini cezbettiğini aktaran Dağ, tarihinin bayağı eski olmasına şaşırdıklarını belirtti.

Kaynak: İHA