Zülfikar Yumruk yaşamını yitirdi

Diyarbakır’ın değerlerinden dengbej Zülfikar Yumruk vefat etti. Uzun yıllar Söz Tv’de müzik programlarına konuk olan Yumruk, uzun bir süredir bulunduğu huzur evinde, tedavi ediliyordu.

Zülfikar Yumruk yaşamını yitirdi

Özellikle kendisine özgü Kürtçe seslendirdiği şarkılarla nam yapan ve uzun yıllar Söz Televizyonunda müzik programlarına konuk olan Diyarbakır’ın değerlerinden Dengbej Zülfikar Yumruk, yaşamını yitirdi. Yumruk bir süredir tedavi altında tutuyordu.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğan dengbej Zülfikar Yumruk, gençlik yıllarında davetler üzerine köy meclislerinde, düğünlerde söylediği Kürtçe şarkılarla nam salan ve daha sonra, 1970'li yıllarda İstanbul'dan gelen bir plak şirketi sahibi tarafından keşfedilip İstanbul'a götürüldü.

KÜRTÇE ŞARKILARIYLA BİLİNİYOR

Kürtçe yasağının kalkmasından sonra Diyarbakır'da da kaset çıkaran Zülfikar Yumruk, uzun yıllar Söz Televizyonu kanalında yayımlanan müzik programlarının daimi konuğu olarak, yer aldı. Yazdığı sayısız şiirlerini Kürtçe olarak seslendirdi. Yumruk, geçtiğimiz yıl ailevi nedenlerden dolayı, Diyarbakır’daki huzurevine yerleştirildi.  Yumruk huzur evinde bulunduğu süre içerisinde, sevenleri tarafından sıkça ziyaret edildi.

HUZUR EVİNDE KALIYORDU

Tedavi altında bulunan ve önceki gün fenalaşan Yumruk, doktorların tüm müdahalesine rağmen organ yetmezliğinden dolayı yaşamını yitirdi.

Xale Zülfo, Xale Zülfikar ya da Zifqarê Gulo gibi bir çok isimle tanınan ve bilinen Zülfikar Yumruk, dün Ergani ilçesine bağlı Bagürlü köyünde toprağa verildi.

Yumruk için Ergani’de Belediye Taziye evinde taziyeler kabul edilirken, Diyarbakır Söz Gazetesi olarak, merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine, ailesine de başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz