Görüş Bildir

1 Milyon Avroluk silahlı soygun

Bulgaristan'da 5 kişilik silahlı soyguncu çetesi, adı açıklanmayan bir kuruma ait zırhlı aracı soyarak yaklaşık 1 Milyon Avro'yu gasp etti.

1 Milyon Avroluk silahlı soygun

İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov'un açıklamasına göre, Bulgaristan'ın kuzeyindeki Sevlievo kentinden Loveç kentine para taşıyan zırhlı araç, dün gece saat 20.00 sıralarında Petko Slaveykov köyü yakınlarında ıssız bir yolda iki soyguncunun kullandığı bir minibüs tarafından önü kesilerek durduruldu.

Minibüsten çıkan polis üniformalı, kar maskeli iki soyguncu zırhlı aracın şoförü ve yanındaki koruma görevlisini silahla tehdit ederek, etkisiz hale getirdi. Bu arada iki ayrı otomobille 3 soyguncu daha olay yerine gelerek metal kesici ile zırhlı aracın kargo bölümünü açtı. Soyguncular, içinde yaklaşık 2 Milyon Leva (1 milyon Avro) bulunan para torbasını alarak kaçmayı başardı.

Bakan Tzvetanov, soygunun sadece 10 dakika sürdüğünü, soygunda kullanılan zırhlı araca çarpan minibüsün ise olay yerinde kundaklanmış olarak bulunduğunu bildirdi.

Tzvetanov, para transferi için kullanılan zırhlı aracın kurallara aykırı olarak akşam saatlerinde ıssız bir yoldan geçtiğini hatırlatarak, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi