11 Lübnanlı Türkiyeli Yetkililere teslim edildi

Suriye'de daha önce kaçırılan iki Türkiyeli gazetecinin İran'a teslim edilmesinin ardından dün de 11 Lübnanlı rehine, Türkiye yetkililerine teslim edildi.

11 Lübnanlı Türkiyeli Yetkililere teslim edildi

Reuters haber ajansı, Suriye'de Esad karşıtı militanlar tarafından kaçırılan 11 Lübnanlının, arabulucuk girişimlerinin ardından Türkiye yetkililere teslim edildiğini duyurdu.

Lübnanlıların serbest bırakılması için arabuluculuk yapan din adamı Şeyh İbrahim, "Allaha şükür işlem tamamlandı, Lübnanlılar Türkiye yetkililere teslim edildi" dedi.

İran'da kutsal bir mekanı ziyaret eden 11 Lübnanlı, dönüş yolunda kaçırılmıştı. 11 Şii Lübnanlı'nın Esad karşıtı Sünni militanlar tarafından kaçırılması, Lübnan'da gerginliğin tırmanmasına yol açmıştı.

ÖZEL UÇAK GÖNDERİLDİ

Lübnan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, İran'a yaptıkları dini ziyaretten dönerken Suriye'de kaçırılan Lübnanlıları ülkeye getirmek üzere eski Başbakan Said Hariri tarafından Türkiye'ye özel uçak gönderildiğini bildirdi.  Aynı yetkili, Türkiye'ye ulaşan uçağın, Suriye'den getirilecek grubu alarak, Lübnan'da bekleyen yakınlarına kavuşturacağını kaydetti. Bu arada, Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur da Lübnanlı vatandaşların kurtarılmasında çaba harcayanlara teşekkür etti.

 

SURİYE'DEKİ OLAYLAR LÜBNAN'A SIÇRADI

Son dönemde Suriye'deki şiddet olayları Lübnan'a da sıçramış durumda. Başkent Beyrut'ta haftabaşında Esad yandaşı ve karşıtı Sünniler arasında çatışma çıkmış, 2 kişi ölmüştü. Geçen hafta Trablus kentinde Sünnilerle Aleviler arasında yaşanan çatışmalarda da 10 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede bir iç savaş endişesi yaşanıyor.

LÜBNAN İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENİYOR

Dün gece yine başkent Beyrut'ta yaşanan çatışmalarda 2 kişi öldü. Lübnan güvenlik güçleriyle silahlı kişiler arasında dün gece yarısı silahlı çatışma çıktı. Bir apartman dairesinde saklanarak güvenlik güçleriyle çatışan 2 silahlı kişi öldürüldü. 2 kişi de gözaltına alındı. Çatışmada 4 asker de yaralandı. Apartman dairesinde yapılan aramada silah ve mühimmat ele geçirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz