AB ortak açıklaması: İngiltere ile ayrılık görüşmelerine hazırız

Avrupa Birliği'nin (AB) üst organları, referandumda ayrılma yolunda karar çıkan İngiltere'ye "ayrılık kararını hızlı bir şekilde uygulamaya geçirmek için görüşmelere başlamaya" çağırdı.

AB ortak açıklaması: İngiltere ile ayrılık görüşmelerine hazırız

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Konseyi Başkanlık Meclisi direktörü Mark Rutte, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'ın adlarıyla yapılan açıklamada, "İngiltere ile AB'den ayrılmasının koşulları ve hükümleri konusunda hızlı bir şekilde görüşmelere başlamaya hazırız" denildi.

İngiliz halkının AB'den ayrılma kararının da "üzüntüyle karşılandığı ancak saygı duyulduğu" da vurgulanan açıklamada, "AB daha önce böyle bir durum ile karşılaşmadı; ancak, güçlü kalarak AB'nin barışı teşvik etme ve insanlarının refahını sağlama gibi değerlerini savunmaya devam edeceğiz" deniloi.

İngiliz hükümetinden de, halk tarafından verilen bu kararı hızlı bir şekilde uygulamasının beklendiği de vurgulanan açıklamada, İngiltere'nin gelecekte AB'nin yakın ortaklarından birisinin olacağının da umulduğu eklendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz