AB ve Türkiye'nin dijital gündemleri kesişiyor

Avrupa Birliği Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu; Türkiye'nin bilişim gücünü Avrupa düzeyine taşıyor.

AB ve Türkiye'nin dijital gündemleri kesişiyor

AB'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile ilgili en üst düzey strateji belgesi olan "Dijital Gündem" Türkiye ile buluşuyor.

Gelecek hafta İstanbul Kongre Merkezi - Beyazıt Salonu'nda gerçekleştirilecek olan "Avrupa Birliği Dijital Gündemi ve Türkiye Konferansı"nın açılışını Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz birlikte yapacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Tayfun Acarer ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadı de etkinliğin diğer açılış konuşmacıları olacak

Konferans, 21. yüzyılın kilit unsurlarından olan bilgi ve iletişim teknolojilerinde AB'deki son gelişmelerin ele alınacağı ve müzakere sürecinin Türk telekomünikasyon sektörüne etkilerinin ele alınacağı iki ayrı panelden oluşacak.

Avrupa'nın telekomünikasyon konusundaki temel şemsiye kuruluşları olan ETNO (Avrupa Telekomünikasyon Şebeke Operatörleri Birliği) ve ECTA (Avrupa Rekabetçi Telekomünikasyon Derneği) başkanlarının da katılacağı panellerde, AB'nin bilişimdeki geleceğinin nasıl şekilleneceği ve Türk akademi camiasının, özel sektörünün ve STK'larının kendilerini nasıl konumlandırabileceklerinin ipuçları da verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz