Abbas, Çiçek İle Görüştü

Çiçek: "Filistin davasını kendi davamız olarak kabul ediyoruz."

Abbas, Çiçek İle Görüştü

Türkiye'de temaslarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü.

Cemil Çiçek, Türkiye'nin Filistin davasını kendi davası olarak gördüğünü söyledi, Filistin konusunun çözüme kavuşturulmasının Ortadoğu'da barış ve istikrarı getireceğini belirtti.

Çiçek, ayrıca "Türkiye olarak haklı davanızın arkasındayız" dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'deki temasları kapsamında kendisini ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Başkanlık makamının girişinde karşıladı.

Çiçek, Türkiye'nin Filistin davasını kendi davası olarak kabul ettiğini söyledi, "Filistin meselesine bakışımız kardeşlik çerçevesindedir" diye konuştu.

Cemil Çiçek, "Bir an evvel adil ve kalıcı barışın sağlanması, haklarınızın ve devletinize bir an evvel kavuşmuş olmanız, sadece bu ihtilafı çözmekle kalmayacak, yaşadığımız coğrafyayı da daha huzurlu hale getirecek" dedi.

Sorunun çözümü için İsrail'in daha sorumlu davranması gerektiğine işaret eden Çiçek, İslam dünyasının Filistin davasında dayanışma içinde olmasının önemine vurgu yaptı.

Çiçek, "Filistin davasında olumlu beyan çok olumlu örnek az. İslam dünyası dayanışma içinde olursa İsrail'in tavrına destek verenler tutumlarını gözden geçirecektir" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da Hamas Lideri Halid Meşal'le son görüşmesine değindi, "Şu anda çözümün yakınındayız" dedi.

Abbas, "Biz direnişimize devam edeceğiz.Topraklarımızdan haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulana kadar durmayacağız'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'nin Dostları toplantısının benzeri bir Filistin'in Dostları toplantısı yapılması düşüncesini dile getirdiğini anlatan Abbas, '' İsrail'le silahla değil, diplomasi ve demokrasi diliyle savaşacağız. Bazen diplomasi savaştan daha etkilidir'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz