Görüş Bildir

ABD İstihbaratı Rahatsız Olmuş

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper, Türkiye'de darbeci generallerin ordudan uzaklaştırılmasının DAEŞ'le mücadeleye engel olabileceğini iddia etti.

ABD İstihbaratı Rahatsız Olmuş

 ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde rol oynayan çok sayıda yetkilinin görevden alındığını ya da uzaklaştırıldığını belirterek, bunun DAEŞ ile mücadelede Türk-Amerikan işbirliğine engel olabileceğini öne sürdü.

Clapper, Colorado eyaletindeki Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı konuşmada Türk-Amerikan ilişkilerinin güvenlik boyutuna ve darbe girişimi sonrasında TSK'dan uzaklaştırılan komutanlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TSK'dan çok sayıda darbecinin çıkarılmasının DAEŞ ile mücadelede Türk-Amerikan işbirliğine engel olabileceğini öne süren Clapper, "(DAEŞ'le mücadelede) bunun etkisi var, çünkü Türkiye'deki ulusal güvenlik yapısının tüm katmanları etkilendi." dedi.

RAHATSIZ OLMUŞLAR

"(Türkiye'deki) pek çok muhatabımız ya uzaklaştırıldı ya da tutuklandı." ifadelerini kullanan Clapper, Türkiye ile güvenlik eksenli konulardaki işbirliğinde sorunlar yaşanabileceğini ima etti.

Aynı toplantıda söz alan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel de beraber çalıştıkları bazı komutanların tutuklandığını belirterek, "Sanıyorum bazıları şu anda hapiste." dedi.

İncirlik Üssü kapsamında operasyonların normale dönmesine karşın uzun vadede terörle mücadelede sorun yaşanabileceğini savunan Votel, "Şu an bu sorunları gidermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Votel, Türkiye ile çok boyutlu ilişkilere sahip olduklarını ve bunların uzun vadeli ilişkiler olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi