Görüş Bildir

ABD'de hacker'ların yüzünden bakın kim istifa etti?

ABD’de, Çin ile bağlantılı olduğu düşünülen bilgisayar korsanlarının, federal kurumlarda çalışanların da aralarında bulunduğu 21 milyonu aşkın kişinin önemli bilgilerini çaldığının belirlenmesinin ardından, hükümete bağlı Personel Yönetim İdaresi (OPM) Direktörü Katherine Archuleta istifa etti.

ABD'de hacker'ların yüzünden bakın kim istifa etti?

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray, OPM Direktörü Archuleta’nın bugün istifasını ABD Bakanı Barack Obama’ya sunduğunu bildirildi. Archuleta’nın yerine, kurumda direktör yardımcılığı görevinde bulunan Beth Cobert’in yarından itibaren geçici olarak görevi üstleneceği kaydedildi.

OPM, 5 Haziran'da yaptığı açıklamada, 4 milyon civarındaki eski ve mevcut federal çalışanın bilgilerinin çalınmış olabileceğini bildirmişti. Ancak yönetim yetkilileri bilgileri çalınan eski ve şu andaki federal çalışan sayısının 4 milyon değil, 21 milyonu aştığı bilgisini paylaştı.

Kişilerin sosyal güvenlik numaralarının yanı sıra suç kayıtlarının, finansal bilgilerinin ve isim ile adreslerinin de çalınan bilgiler arasında olduğu belirtilen olay, ülkedeki en büyük güvenlik açığı olarak nitelendiriliyor.

Olayla ilgili ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) soruşturma başlatmıştı. ABD medyasında siber saldırıdan Çin'in veya Çinli bilgisayar korsanlarının sorumlu olduğu haberleri yer alırken, yönetim bu konuda herhangi bir yorumda bulunmamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi