ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için 'ölüm şekli infaz' bilmecesi çözülemiyor

Şubat 2015'te Müslüman gençlerin infazı ile çalkalanan ABD'de yine bir infaz olayı yaşandı. İndiana eyaletinde 3 Müslüman genç vurularak infaz edildi

ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için 'ölüm şekli infaz' bilmecesi çözülemiyor

ABD’nin İndiana eyaletinde Çad ve Sudanlı oldukları belirtilen 3 Müslüman gencin boş bir evde “infaz” yöntemiyle vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Fort Wayne kentindeki olayın, özellikle Çad ve Sudan gibi Afrika ülkelerinden gelen ailelerin yaşadığı bölgede gençlerin “parti yapmak” için kullandıkları boş bir evde çarşamba günü meydana geldiği açıklandı.

Otopsi raporlarınını sonuçlarını duyuran polis yetkilileri, yaşları 17 ile 23 yaş arasındaki Muhammed Taha Ömer, Adem Mekki ve Muhammed Tayrab adlı gençlerin ihbar üzerine evde ölü bulunduklarını, ölüm şeklinin “infaz” yöntemi gibi göründüğünü söyledi.

Polis, ateşli silahla işlenen cinayetlerle ilgili şu anda şüpheli kimse bulunmadığını, olayın nefret suçu olarak da görünmediğini ancak çeteler ya da başka suç örgütleriyle de bir bağlantı bulamadıklarını ifade etti.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin dün evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldüğü bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Abu-Salha'nın Chapell Hill'deki evlerinde vurularak öldürüldü.

Türkiye'deki Suriyeli mülteci öğrenciler için yardım kampanyası başlatan Barakat'ın, diş hekimliği fakültesinde öğrenim gördüğü ve kısa bir süre önce Yusor Muhammed ile evlendiği belirlendi.

Olayın ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, Barakat ile eşi ve baldızını öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim oldu.

Hicks'in gözaltına alındığı ve sorgulandığı belirtildi.

Cinayetlere tepkiler

Bu arada üç Müslümanın öldürülmesi, büyük tepkiye neden oldu.

Sosyal medyada öldürülen gençlerin resimlerini paylaşanlar, ABD basınını cinayetle ilgili haberlere yeterince yer vermediği için eleştirdi.

Florida'daki Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Halid Beydun da sosyal paylaşım sitesinde "Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor" dedi.

El Cezire'nin yan kuruluşlarından AJ Plus'ın yapımcılarından Sana Said da Twitter hesabında "Utanç verici bir olay. Bu islamofobinin nasıl işlediğini gösteriyor" yazarak tepkisini dile getirdi.

Kentin Güvenlik Direktörü Rusty York, “Cinayetlerin neden işlendiğini araştırıyoruz ancak bunların nefret cinayeti olduğunu gösteren bir neden bulunmuyor. Gençlerin dinleri ya da milliyetleri nedeniyle öldürüldüklerini gösteren bir neden de yok” dedi.

Fort Wayne polisi, katillerin öldürülen gençlerle aynı sosyal çevreden olabileceğini, olayla ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekiplerinin de soruşturma yürüttüğünü bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz